avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 496 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... incetare contract de comodat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

incetare contract de comodat

Buna ziua.
Am o intrebare pt dvs : cum pot inceta un contract de comodat?
Precizez urmatoarele: in primul rand , eu sunt comodatarul; contractul a fost incheiat acum un an de zile, dar pe termen de 5 ani; nu stiu daca comodantul va accepta incetarea de comun acord, asa ca trebuie sa stiu dc este necesara o notificare, cam ce ar trebui sa includa si cu cat timp inainte ar trebui trimisa...
In contract se mentioneaza: " Im prumutul se face in conditiile art 1560 C Civ si urm" , dar fara alte precizari vizavi de modalitatile de incetare.

Astept raspunsul dvs.
Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: cls , utilizator 09:52, 28 Octombrie 2008
În calitate de comodatar, nu aveţi nicio obligaţie să folosiţi bunul primit în comodat.
Termenul de 5 ani este prevăzut în favoarea dumneavoastră, în sensul în care comodantul nu poate cere restituirea lucrului înainte de expirarea termenului.

Notificaţi comodantul şi procedaţi la restituirea bunului.

Liviu S.Bordaş
Va multumesc pentru raspuns.
Notificarea trebuie facuta cu un anumit termen inainte de eliberarea apartamentului - despre asta este vorba in situatia mea - sau nu este prevazut nici un astfel de termen?
uitati-va si dvs. la clauze, vedeti daca este trecut un termen
Nu este trecut nici un termen in contract, d'asta sunt si eu nelamurit...Scrie ca termenul este de 5 ani...si ca imprumutul se face in conditiile art 1560 C Civ si urmatoarele.....Cineva mi-a explicat ca asta inseamna ca se aplica regulile generale si, deci, termenul general aplicabil.
Doar ca nu stiu exact cat inseamna asta.....Doua saptamani, o luna?
Repet, in contract nu este stipulat expres nici un termen.
Va multumesc mult pt toate lamuririle pe care mi le dati

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Evacuare comodatar cls cls Buna ziua. Va scriu in calitate de comodatar care urmeaza sa fie evacuat. Situatia este urmatoarea: am incheiat un contract de comodat pentru un apartament; ... (vezi toată discuția)
Sediu societate- urgent va rog Geo_2008 Geo_2008 Se poate rezilia un contract de comodat pentru un spatiu in care este sediul unei firme fara a exista dovada unui alt spatiu. Va rog argumentati cu temeiul ... (vezi toată discuția)
Contract de comodat clara112 clara112 A fost incheiat un contract de comodat intre doua societati comerciale. Destinatia imobilului - sediu social al firmei. In contractul de comodat s-a mentionat ... (vezi toată discuția)