Este adevarat ca exista unele drepturi imprescriptibile extinctiv, cum ar fi o actiune in revendicare imobiliara. Drepturile de creanta sunt insa prescriptibile extinctiv.
Totusi, recitind speta , realizez ca ar fi existat motive de suspendare a cursului prescriptiei, pe perioada cat sotia dvs. ( pe atunci minora) , se afla sub tutela matusii.
Conform art. 14 din Decretul 167 /1958/care reglementa prescriptia extinctiva,
atat timp cat, intre parinti sau tutori si cei care se afla sub ocrotirea lor, intre curatori si aceia pe care ii reprezinta, precum si intre orice alta persoana care, in temeiul legii sau al unei hotarari judecatoresti, administreaza bunurile altora si cei ale caror bunuri sunt altfel administrate, socotelile nu au fost date si aprobate ; exista aici o imposibilitate morala de a actiona ;
Cu toate acestea, matusa dvs. ar fi trebuit sa actioneze indata ce socotelile ce tineau de tutela s-au incheiat, adica matusa a predat gestiunea , a dat acea dare de seama si a fost descarcata de gestiunea bunurilor celei a carei tutore era.
Presupun ca s-au scurs mai mult de 3 ani de atunci si , probabil, nu s-au mai ivit si alte motive de suspendare a cursului prescriptiei.