avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 902 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Avocatul la care am apelat m-a indrumat gresit? ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Avocatul la care am apelat m-a indrumat gresit? deoarece era aparatorul celeilalta parti

Am o hotarare Judecatoreasca din 2008, definitiva si irevocabila, de punere in posesie cu un teren pasune si unul padure. Am primit din partea Primariei 3 propuneri de punere in posesie pentru terenul pasune, propuneri ce am considerat ca nu sunt in masura sa compenseze terenul pe care trebuia sa il primesc, deoarece nu respectau categoria de folosinta sau era in locuri unde terenul se surpa etc., eu cerand sa fiu pus in posesie cu teren ce se afla in proprietatea Primariei (pentru padure nu am primit nici un fel de propunere).
In aceste conditii am apelat la avocatul care m-a reprezentat si am avut castig de cauza, prezentandu-i situatia si rugandu-l sa deschidem proces pe aceasta problema, respectiv sa cerem punerea in posesie pe terenul cerut de mine, sa cerem punerea in posesie si pentru terenul de categorie de folosinta padure si sa cerem despagubiri pentru perioada destul de mare de amanare a punerii in posesie. Mi-a spus ca nu pot face nimic si ca sa accept ce mi s-a dat deoarece cei de la Primarie daca stiau legea bine nu imi mai faceau si a doua propunere, iar legat de faptul ca pentru padure nu mi s-a facut nici o propunere sa accept terenul propus si dupa aceea sa vedem ce se poate face....
Deoarece stiam ca mai sunt procese deschise pe legea 18 la aceasta Primarie si avand informatii ca cei care cer teren vor sa fie pusi in posesie tot in zona unde vroiam si eu sa fiu pus in posesie, parandu-mi-se ciudat raspunsul avocatului m-am interesat cine ii reprezinta pe acestia in aceasta cauza, acesta fiind chiar avocatul la care am apelat si caruia i-am aratat toate documentele avute.Terenul pe care il cer ei, ca si in cazul meu, nu este situat in acel loc, amplasamentul terenului cerut de mine se afla sub apa unui lac de acumulare, de aceea nu mi s-a dat pe vechiul amplasament, iar terenul pe care il solicit este liber.
In aceste conditii nu stiu ce sa fac, de aceea va rog sa-mi dati un sfat, sa ma indrumati. Mi se pare corect sa-mi fi spus ca este implicat in aceasta situatie.
Am dreptul sa cer alt teren decat cel propus sau trebuie sa accept ce mi oferit?
Cel mai recent răspuns: Florentin Grecu , Avocat 18:29, 24 Ianuarie 2012
Va sfatuiesc sa mergeti la alt avocat care sa studieze cu atentie actele Dvs.
Pot face o plangere la Baroul Avocatilor Prahova impotriva avocatului care stiind cum este situatia si avand interes, m-a indrumat pe un drum gresit, desi i-am achitat taxa de consultatie?
Nu vreau sa pierd timpul degeaba dar nici asa nu pot ramane lucrurile, pentru ca in felul acesta cineva va fi mereu pacalit. Eu m-am dus de buna credinta la acel cabinet.
Ultima modificare: Luni, 23 Ianuarie 2012
dragosm1969, utilizator
teoretic se poate dar nu aveti cum sa demonstrati cele sustinute de Dvs.. In plus eu nu stiu care este efectiv situatia de fapt (trebuie o analiza atenta si amanuntita a dosarului) si nu stiu daca reclamatiile Dvs. ar fi intemeiate.
Nu am fost singur in cabinetul acelui ,,avocat", deci am un martor, am chitanta cu care am platit consultatia, intrebarea este cum sa fac acea plangere? Sa ma adresez altui avocat pentru a fi facuta de un profesionist, pentru a avea sorti de izbanda?
In plus de asta, m-am mai interesat si am mai aflat ca mai este o persoana care a patit aproximativ acelasi lucru cu acest avocat (tot pentru zona respectiva), si care este dispus si chiar pornit sa faca plangere. Macar sa primeasca o mica sanctiune...
Cred ca nu ati apelat la forumul potrivit pt astfel de sfaturi.
Daca v-a reprezentat in instanta si ati castigat, trebuie sa ii multumiti, nu sa ii faceti plangeri. De ce ar avea el personal interes in cauza? Va pune el in posesie? sau pe ceilalti?

Alte discuții în legătură

Sentinta civila de punere in posesie amanata din 2009.abuz? dragosm1969 dragosm1969 Am o Sentinta Civila din 2009, definitiva si irevocabila, de punere in posesie a unei suprafete de padure, cu emiterea Ordinului Prefectului de aprobare pentru ... (vezi toată discuția)
Retrocedare cu cantec. Mosu Campan Mosu Campan Am mostenit de la bunici un teren in Bucovina, intabulat in 1910, cu carte funciara si plan cadastral. Terenul se gaseste in zona de munte, nenationalizabila. ... (vezi toată discuția)
Legea 247- terenuri revendicate de doi proprietari Anna63 Anna63 In conf. cu prvederile legii 247 s-a recostituit dreptul de proprietate pentru doi autori defunctii. Mostenitorii unuia dintre ei au acceptat terenul ... (vezi toată discuția)