avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 956 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Sentinta Civila de punere in posesie amanata din ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Sentinta Civila de punere in posesie amanata din 2009.Abuz?

Am o Sentinta Civila din 2009, definitiva si irevocabila, de punere in posesie a unei suprafete de padure, cu emiterea Ordinului Prefectului de aprobare pentru punere in posesie de catre Primarie.Fara motive, m-au amanat atatia ani.Acum mi-au spus ca printr-o Hot. Guvernamentala punerea in posesie s-a amanat pana in 2014, desi la ultima cerere scrisa pe care am trimis-o mi-au raspuns ca lotul este deja atribuit de catre cei de la Ocolul Silvic si urmeaza sa fiu pus in posesie.
V-as ruga sa-mi spuneti daca are temei legal raspunsul lor!
In cadrul aceleiasi Sentinte si cu aprobarile necesare, trerbuie sa fiu pus in posesie si cu o suprafata de teren pasune. Am refuzat cateva propuneri ale Primariei, deoarece loturile nu erau in zone care sa-mi convina. A fost intocmita anexa 23, in care se specifica faptul ca Primaria nu mai are teren, cu propunere de despagubire financiara, desi Primaria mai are teren in proprietate si care coresounde cerintelor mele.Am facut o notificare prin care imi exprim dorinta de a fi pus in posesie cu teren aflat la dispozitia Primariei in zona respectiva.
Va rog sa ma sfatuiti ce pot face in aceasta situatie! Este legal sa fiu trecut la despagubiri daca mai au terenuri ce pot fi atribuite fostilor proprietari?
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 13:38, 30 Iunie 2013
Buna ziua,
Ati formulat o somatie pentru punerea in aplicare a sentintei?
Trebuia sa o formulati fie printr-un executor judecatoresc fie printr-un avocat si sa o transmiteti recomandata cu confirmare de primire si la Prefectura si la Primarie.
av. Gabriel Klein Kiritescu
Am facut mai multe cereri in acest sens, cereri facute in dublu exemplar cu nr. de inregistrare pe ambele cereri, pentru a avea dovada depunerii acestora, dar facute numai catre Primarie.
Multumesc pentru raspuns!
Buna ziua,
Incercati sa va adresati instantei pentru nerespectarea hotararilor judecatoresti (art. 271 C.P.) si apelati la un executor judecatoresc care sa va sustina in aplicarea sentintei.
av. Gabriel Klein Kiritescu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita- litigiu cu angajatorul familistu familistu În 2012 noiembrie am câștigat la Curtea de apel Timișoara un proces cu angajatorul, în speță primăria. Trebuie sa mi se restituie ... (vezi toată discuția)
Valabilitate proces verbal elenaandra elenaandra Buna ziua, Va rog sa mi spuneti cata valabilitate are un proces verbal prin care o institutie publica(primarie) isi ia angajamentul sa atribuie o locuinta ... (vezi toată discuția)
Finalizare divort Marku Florin Marku Florin Buna ziua,as dori sa stiu ce ar mai trebui sa fac pentru a finaliza divortul meu.Mentionez ca am primit sentinta pronuntata in 30.05.2013,mai este drept de ... (vezi toată discuția)