avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 484 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... schimbare act donatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

schimbare act donatie

Parintii mei mi-au dat prin donatie o casa, mie si sotului meu.Din motive bine intemeiate eu am intentat actiune de divort.Parintii pot anula acest act de donatie ca sotului meu sa nu ii mai revina nimic in urma donatiei?Mentionez ca actul este facut de 3 ani.
Cel mai recent răspuns: Adas Marius , Avocat 11:05, 1 Martie 2012
Daca sunteti ambii trecuti pe actul de donatie, este un bun comun care trebuie impartit. Revocarea donatiei se face numai pentru anumite motive temeinice.
Imi puteti spune , va rog, care sunt motivele temeinice ce pot fi invocate?Parintii mei nu mai vor ca el sa beneficieze de pe urma acestei donatii.A avut un comportament tottal neadecvat fata de ei si fata de mine totodata.
Imi puteti da si mie un raspuns concret, va rog?Se poate anula acea donatie de catre parintii mei pentru ca sotul meu sa nu mai beneficieze de aceasta locuinta?Eu mai am doi frati.Pot parintii invoca vreun motiv cum ca ar vrea sa dea o parte din casa si celorlalti frati?
Nu imi poate da nimeni un raspuns avizat?
Daca actul de donatie cuprinde anumite clauze, ar putea cere revocarea pentru nerespectarea acelor clauze (fapt care trebuie si dovedit, evident). Orice motiv ar invoca, trebuie argumentat si dovedit.

Alte discuții în legătură

Anulare act donatie silvyuk silvyuk Am obtinut de la parinti mei, prin act de donatie, un apartament. Acum ar vrea sa anuleze acest act. Exista posibilitatea legala sa faca acest lucru? Care este ... (vezi toată discuția)
Revocare act donatie casa AlinaDumitrache AlinaDumitrache Parintii mei au facut act de donatie a casei catre mine si sotul meu. Intre timp mama a decedat, iar din cauza neintelegerilor cu sotul, tatal meu vrea sa ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare cumparare cu clauza de intretinere . florentina1977 florentina1977 Parinti mei sunt in viata si vor sa imi faca acest contract , dupa ce va muri unul din ei , se poate razgandi celalalt si sa anuleze acest contract ? chiar ... (vezi toată discuția)