avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 502 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Revocare act donatie casa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Revocare act donatie casa

Parintii mei au facut act de donatie a casei catre mine si sotul meu. Intre timp mama a decedat, iar din cauza neintelegerilor cu sotul, tatal meu vrea sa revoce actul.Avocata pe care am consultat-o mi-a spus ca nu se poate deoarece la clauza nu era specificat decat faptul ca atata timp cat traieste tata nu poate fi dat afara din casa. Daca as fi pus clauza de ingrijire( care sa poata fi invocata ca nerespectata _ sau alta clauza puteam cere revocarea actului de donatie, Exista vreo solutie prin care tata sa poata cere anularea actului de donatie?
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 21:01, 6 Aprilie 2017
Buna ziua,
O cerere o poate formula oricine si sa solicite orice.
Problema este nu a cererii ci a admiterii.
Art. 1023 Cod Civil
Cazuri
Donaţia se revocă pentru ingratitudine în următoarele cazuri:
a) dacă donatarul a atentat la viaţa donatorului, a unei persoane apropiate lui sau, ştiind că alţii intenţionează să atenteze, nu l-a înştiinţat;
b) dacă donatarul se face vinovat de fapte penale, cruzimi sau injurii grave faţă de donator;
c) dacă donatarul refuză în mod nejustificat să asigure alimente donatorului ajuns în nevoie, în limita valorii actuale a bunului donat, ţinându-se însă seama de starea în care se afla bunul la momentul donaţiei.

Daca tatal dumneavoastra nu poate demonstra ca se poate aplica vreunul din motivele de mai sus atunci poate sa solicite domnia sa in instanta revocarea dar asta nu inseamna ca se si admite.
Revocarea actului de donație se poate cere în instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donație ursu67 ursu67 Buna ziua , am semnat acum 19 ani in urma unui divorț , un act de donație a unui apartament proprietate comuna , in favoarea fostei soții , cu care am ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am nevoie de ajutor in urmatoarea speta. tatal meu ... Andrei 1990 Andrei 1990 Buna ziua, am nevoie de ajutor in urmatoarea speta. Tatal meu are drept de habitatie viagera in imobilul pe care l-a donat fratelui meu, insa sotia fratelui ... (vezi toată discuția)
Donație gabrielion gabrielion Buna ziua!Dupa ce parintii au donat un apartament unicului copil,cu conditia de uzufruct iar intre timp tatal a decedat,se mai poate ataca in vreun fel ... (vezi toată discuția)