avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 626 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Somaj dupa concediu pentru cresterea copilului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Somaj dupa concediu pentru cresterea copilului

buna ziua!
Vroiam sa va intreb cum pot beneficia de indemnizatia de somaj, in conditiile in care in prezent sunt in concediu de crestere a copilului. mentionez faptul ca, la sfarsitul celor 2 ani acordati pentru cresterea copilului, nu am nicio solutie, nu pot reveni la serviciu momentan pentru ca nu am cu cine sa las copilul, dinacest motiv m/am gandit la aceasta varianta.
Astept cu nerabdare raspunsul dumneavoastra!
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:27, 23 Ianuarie 2012
1. Dupa terminarea CCC faceti o cerere catre angajator prin care solicitati incetarea suspendarii contractului individual de munca (CIM) si reluarea activitatii in baza aceluiasi CIM, incepand cu ziua urmatoare aceleia in care copilul implineste 2 ani.

2. Apoi trebuie sa incepeti activitatea cu program normal de lucru asa cum este el prevazut in CIM.

3. Daca vreti sa beneficiati de indemnizatie de somaj trebuie sa va inceteze CIM din motive neimputabile dvs. adica sa fiti concediata pentru motive medicale, pentru necorespundere profesionala sau prin desfiintarea postului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj 22alex 22alex Va rog sa ma ajutati si pe mine cu o informatie.Mai am o luna de concediu pt cresterea si ingrijirea copilului si vreau sa stiu daca pot sa intru in somaj dupa ... (vezi toată discuția)
Intoarcerea din concediu de cresterea copilului ursu georgeta ursu georgeta as dori sa stiu daca dupa terminarea concediului de cresterea copilului pot intra in somaj si in ce conditii (vezi toată discuția)
Somaj dupa concediu de crestere a copilului ofilica ofilica sunt in concdiu de crestere a fetitei pana vineri 13 mai.as vrea sa stiu daca cei de la serviciu sunt obligati sa ma reangajeze.eu as vrea sa le propun sa ma ... (vezi toată discuția)