avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1912 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... prescriere datorie banca
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

prescriere datorie banca

Daca nu am platit rata la o banca de mult timp si abia in data de 27.03.2009 a ajuns la firma de recuperare , trebuie sa o platesc sau s-a prescris?
Cel mai recent răspuns: CRISTOREANU , utilizator 23:06, 28 Ianuarie 2012
alehandro69 a scris:

Stimate domnule..

Eu am cumparat un bun de uz casnic,iar in contactul de consum,au inserat si foi pt un card de credit....insa nu s-a facut un document separat,dar mai tarziu IFN-ul a acordat un numar de serie,care insa nu este legalizat nicaieri,si a cesionat datoria la o firma de recuperari..

Cum pot dovedi ca eu nu am contract card de credit,si sa solicit anularea cesionarii,inclusiv uriasele sume pretinse?

Verificati "foile pt card" inserate in contractul semnat atunci. Daca au semnatura dvs, e cam nasol. Banuiesc insa ca aveti ceva sansa de izbanda daca nu ati intrat niciodata in posesia cardului si a pinului sau. In mod normal, pentru a intra in posesia lor ar trebui sa fi semnat undeva pentru ele. Deci, puteti cere reclamantului sa produca dovada inmanarii cardului si a pinului. Absenta acestei dovezi poate justifica anularea contractului de card.
Faceti o confuzie intre creditor si debitor. Creditorul e banca iar debitorul este persoana imprumutata.
NU este necesar acordul debitorului cedat, acesta doar trebuie instiintat pentru a sti cui sa-i plateasca. Nu trebuie sa va trimita contractul de cesiune, fiind suficienta doar notificarea in acest sens.
Somatiile ar trebui facute prin notificare cu confirmare de primire altfel nu va sunt opozobile(adica nu aveti cum sa luati la cunostinta de ele).
Nu trebuie sa instiinteze nimeni banca sau firma de recuperare despre prescriptie. Ar trebui sa observe singuri asta. In cazul in care continua sa va someze si continuati sa nu platiti veti putea invoca prescripria in cazul unui litigiu.
Cum spuneam mai sus, poate s-au prescris o parte din rate, mai vechi de 3 ani, dar trebuie sa vedeti cand e data scadenta a ultimei rate si abia dupa alti 3 ani obligatia va deveni una imperfecta adica nu va va putea actiona in instanta cu privire la obligarea dv la plata.
Bancile cesioneaza datoriile catre o firrma de Recuperare, daca nu ati platit rata timp de 80 zile. Automat, banca va transfera creditul la firma de recuperare. Fara nici o avizare prealabila
datoria se prescrie in termen de 3 ani de la ultima plata facuta de dv. , daca inauntrul acestui termen de 3 ani creditorul nu va actioneaza in instanta pentru incuvintarea executari silite impotriva dv atunci se prescrie, in cazul dv si in toate cazurile contractele de imprumut de la banci sunt cu titlu executoriu, in cazul dv mirarea mea este ca a ajuns la o firma de recuperari si nu la un executor ceea ce ma face sa ma gandesc ca suma este mica, trebuie vazuta situatia in ansamblu, ca ei pot avea contractul de imprumut cu titlu executoriu dar daca nu au inceput executarea in 3 ani atunci se prescrie!
[editat citatul]
Doresc sa mentionez ca IFN -ul care m-a imprumutat,nu a efectuat un contract separat pt cardul de credit,ci a inserat foile in cel de credit,consum,apoi,a atribuit un nr in fals,si eu vreau sa dovedesc ca ...de fapt nu exista nici suma acordata,nici valoarea asigurarii...si nu ma asculta nimeni...adica inclusiv Anpc

Pot formula o plangere penala? Ma pot adresa la parchet?


Ultima modificare: Joi, 26 Ianuarie 2012
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Cesionarea creantei bancare andresclaudia andresclaudia am un contract de credit bancar(nevoi personale fara ipoteca)din 2007. Ultima rata achitata in aprilie 2008. creditul a fost cesionat in data de30 01 2009 ... (vezi toată discuția)
Credite neachitate- probleme cu o firma de recuperari ancaoanaa ancaoanaa buna seara.am 3 credite cu buletinul,dintre care 2 sunt carduri de credit.am ramas fara servici in anul 2009 si de atunci nu am mai reusit sa achit absolut ... (vezi toată discuția)
Rate neplatite, poprire Ionut 81 Ionut 81 buna ziua am uncredit la ralfi nu am mai platit din 2011 ratele ,azi ma sunat o doamna de la un srl zicandumi ca a cumparat creanta si imi va popri din venit ... (vezi toată discuția)