avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1912 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... prescriere datorie banca
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

prescriere datorie banca

Daca nu am platit rata la o banca de mult timp si abia in data de 27.03.2009 a ajuns la firma de recuperare , trebuie sa o platesc sau s-a prescris?
Cel mai recent răspuns: CRISTOREANU , utilizator 23:06, 28 Ianuarie 2012
Nu va suparati, sa inteleg ca doriti sa..tepuiti banca?? Ati luat un bun, nu ati platit integral conform contractului si...acuma doriti prescriere??? Chiar nu stiti ca bancile nu pierd..niciodata?? Cred ca ar fi bine sa discutati cu soc. care a preluat creditul dvs.:oops:
Sunt si eu intr-o situatie similara,adica banca a cedat creanta asupra mea unei firme de recuperare.Problema e ca respectiva firma considera ca trebuie sa platesc imediat toata suma pe care o aveam de plata la banca pana in 2015(tot creditul),plus dobanda,adica o suma mult prea mare pt.mine.Le-am comunicat ca voi plati lunar o suma,jumatate din ce plateam la banca,pt.ca nu pot mai mult.Astept raspunsul lor la propunerea mea.Intrebarea mea este ce imi pot face,ma actioneaza in justitie,numai ca sunt PFA,deci nu imi pot pune poprire pe salariu,nu am casa pe numele meu,am doar o masina veche,ce imi fac,ma inchid?!?Eu am auzit ca aceste creante se cumpara cam cu 8% din valoare,deci si-ar recupera in vreun an ce au platit la banca,asa ca ar trebui sa fie multumiti cu propunerea mea de rambursare...
Pt. @ carmenbn: Firma de recuperari va trimite o..somatie si va solicita plata in 1...n rate. Luati legatura cu firma de recuperare care v-a accepta esalonarea dvs., bine inteles dupa tergiversari. Trimiteti scrisoare cu confirmare de primire.
@alehandro69: Stati putin ca nu inteleg: ati vorbit initial despre un card de credit care v-a fost acordat fara sa-l doriti. Ce legatura are asta cu "nr in fals", "suma acordata", "valoarea asigurarii"? Din punctul de vedere al legii, daca exista semnatura dumneavoastra pe hartii, atunci acele lucruri exista, si nici o plangere penala nu le va desfiinta. Puteti doar sa pretindeti ca nu ati intrat in posesia cardului daca nu ati semnat de primire.
as vrea si eu o lamurire in numele parintilor mei .Ei au luat un credit acum cativa ani si nu l-au m-ai putut plati .Au fost dati spre executare silita si s-a stabilit o anumita suma de plata deoarece ei nu aveau nici un bun de confiscat.Astfel Casa de Pensii ii face tatlui meu poprire pe pensie undeva la 30 % din ea.Pe de alta parte banca la care isi are cardul de pensii ii opresc si ei o alta suma un pic mai mica in valoare decat cea oprita de Casa de Pensii.Banca in continuare ,desi tatal e executat silit si sentinta e definitiva,continua sa ii ceara mereu tatalui meu o suma min de 1000 lei lunar ca sa ii debolcheze cardul.Cateva luni la rand ,la solicitarea tatalui meu, banca i-a restituit suma de bani poprita ,zic eu ilegal(din moment ce si casa de Pensii face poprire conf sentintei). De curand banca nu mai doreste restituirea ecestei sume ,ba mai mult i-a si crescut valoarea.Acum pensia tatalui meu e pe la 50 % din valoarea de pe cuponul de pensii.Intrebarea mea este cum de suma stabilita in sentinta poate fi poprita pe mai multe parti si cine ,de fapt are dreptul sa faca poprirea conf sentintei? Casa de Pensii sau Banca la care are cardul de pensii,banca ce difera de cea de la care a luat creditul.ce e de facut in aceasta situatie ,ca tatalui meu sa i se opresca pensia doar dintr-un loc?multumesc

Alte discuții în legătură

Cesionarea creantei bancare andresclaudia andresclaudia am un contract de credit bancar(nevoi personale fara ipoteca)din 2007. Ultima rata achitata in aprilie 2008. creditul a fost cesionat in data de30 01 2009 ... (vezi toată discuția)
Credite neachitate- probleme cu o firma de recuperari ancaoanaa ancaoanaa buna seara.am 3 credite cu buletinul,dintre care 2 sunt carduri de credit.am ramas fara servici in anul 2009 si de atunci nu am mai reusit sa achit absolut ... (vezi toată discuția)
Rate neplatite, poprire Ionut 81 Ionut 81 buna ziua am uncredit la ralfi nu am mai platit din 2011 ratele ,azi ma sunat o doamna de la un srl zicandumi ca a cumparat creanta si imi va popri din venit ... (vezi toată discuția)