Va adresez rugamintea de a ma ajuta in urmatoarea problema. Mama mea a participat la o filmare pentru o reclama. Este o femeie in varsta (peste 70 de ani) si nu stie care sunt reglementarile legale, nu stia ca trebuie sa aiba un duplicat dupa contractul incheiat. De altfel, nici nu a facut acest lucur pentru bani, ci pentru ca sa-si mai omoare timpul intr-un mod – credea ea – placut. Lucrurile insa au fost departe de ceea ce presupunea ea. Filmarile respective s-au desfasurat trei zile consecutiv: joi (de la ora 16 la ora 23), vineri (de la ora 15 pana a doua zi la 7 dimineata) si sambata (de la ora 15,30 pana la ora 1 noaptea). A fost un program inuman, toata noaptea de vineri spre sambata, pentru ca sambata dupa-amiaza sa reia din nou activitatea. Problema pe care va rog sa ma ajutati sa o rezolv este cum pot face rost de contract. Contractul a fost semnat la inceput, insa in ultima zi, in noaptea de sambata spre duminica, duplicatul ei de contract l-a restituit ca sa primeasca banii aferenti. Ea nu stie ce scria in acel contract, nici nu a stiut ca era vorba despre un contract. Sigur, in aceasta privinta ea este de vina, insa problema este ca am telefonat la firma respectiva sa mi se trimita contractul pe email, iar reprezentantii firmei refuza categoric sa-i puna la dispozitie o copie dupa contract sau varianta electronica, pe email. Refuzul lor si faptul ca au solicitat returnarea exemplarului ei in momentul in care au facut plata (pe varianta initiala nu era trecuta nicio suma) ma face sa cred ca au facut vreo „mânărie”. Ce pot face ca sa obtin acel contract? Multumesc
Va multumesc. va rog sa-mi mai spuneti daca, in situatia in care fac aceasta plangere si ei pretind ca mama mea a avut un exemplar, dar ca l-a pierdut (nu am cum sa dovedesc ca i-a fost solicitat in momentul in care s-a facut plata), exista riscul sa primim noi vreo amenda? Eu pot doar dovedi ca am trimis cateva SMS-uri la reprezentantul firmei cu care a incheiat contractul, precum di doua emailuri la firma respectiva in care solicitam o copie dupa acest contract, insa ei nu mi-au raspuns nimic. Mzltumesc
ITM-ul nu va poate ajuta in acest sens..... cine v-a trimis la ITM , poate va spune si care este baza legala prin care ITM-ul are atributii in acest sens sau de cand conventiile civile se inregistreaza la ITM..
Controlul activitatii desfasurate in baza unui astfel de contract nu intra in atributiile ITM-ului ...
Atunci unde ma pot adresa? Cine poate obliga firma respectiva sa-mi dea o copie dupa contract? Mi se pare foarte suspect faptul ca respectiva firma refuza sa-mi dea acest document. Multumesc
Program de lucru
traian5566
Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti programul de lucru, in conditiile in care fac naveta si nu am mijloc de transport, se poate negocia cu angajatorul? Programul ... (vezi toată discuția)