Va adresez rugamintea de a ma ajuta in urmatoarea problema. Mama mea a participat la o filmare pentru o reclama. Este o femeie in varsta (peste 70 de ani) si nu stie care sunt reglementarile legale, nu stia ca trebuie sa aiba un duplicat dupa contractul incheiat. De altfel, nici nu a facut acest lucur pentru bani, ci pentru ca sa-si mai omoare timpul intr-un mod – credea ea – placut. Lucrurile insa au fost departe de ceea ce presupunea ea. Filmarile respective s-au desfasurat trei zile consecutiv: joi (de la ora 16 la ora 23), vineri (de la ora 15 pana a doua zi la 7 dimineata) si sambata (de la ora 15,30 pana la ora 1 noaptea). A fost un program inuman, toata noaptea de vineri spre sambata, pentru ca sambata dupa-amiaza sa reia din nou activitatea. Problema pe care va rog sa ma ajutati sa o rezolv este cum pot face rost de contract. Contractul a fost semnat la inceput, insa in ultima zi, in noaptea de sambata spre duminica, duplicatul ei de contract l-a restituit ca sa primeasca banii aferenti. Ea nu stie ce scria in acel contract, nici nu a stiut ca era vorba despre un contract. Sigur, in aceasta privinta ea este de vina, insa problema este ca am telefonat la firma respectiva sa mi se trimita contractul pe email, iar reprezentantii firmei refuza categoric sa-i puna la dispozitie o copie dupa contract sau varianta electronica, pe email. Refuzul lor si faptul ca au solicitat returnarea exemplarului ei in momentul in care au facut plata (pe varianta initiala nu era trecuta nicio suma) ma face sa cred ca au facut vreo „mânărie”. Ce pot face ca sa obtin acel contract? Multumesc
Multumesc mult. Asadar, inteleg ca nu am nicio sansa sa obtin acel document. Un proces costa bani si timp... Asta este. Sper doar sa nu se trezeasca ca are de platit cine stie ce suma la impozitul global, pentru ca hartia respectiva a semnat-o in alb, deci mai mult ca sigur ca suma pe care a primit-o nu coincide cu suma care va fi trecuta acolo. Altfel nu vad de ce le-a cerut exemplarul lor ca o conditie a efectuarii platii. Inca odata, multumesc
Se poate trimite o notificare acelei societati , prin care sa se solicite comunicare unui exmplar de pe contractul semnat intr-un anumit termen de la data primirii acelei notificari ... in caz in care dupa expirarea acelui termen nu s-a comunicat exemplarul , atunci se va promova o actiune in instanta ...
Program de lucru
traian5566
Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti programul de lucru, in conditiile in care fac naveta si nu am mijloc de transport, se poate negocia cu angajatorul? Programul ... (vezi toată discuția)