avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Hartuirea - pedepsita sau neluata in considerare ca ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Hartuirea - pedepsita sau neluata in considerare ca infractiune?

Buna ziua tuturor.

Probabil ca ati auzit aceasta poveste de "n"ori. In urma cu 2 luni a intrat in vorba pe un site de socializare (nu Facebook sau hi5) cu un individ. Dupa o luna de discutii sporadice, am ajuns sa discutam aproape zilnic. Ne-am vazut via web si a insistat sa ne vedem. Eu am ezitat, dar intr-un final am acceptat.

Intalnirea a fost una banala, eu convingandu-ma ca nu am putea continua. Totusi, cand i-am spus ca cel mai bine e sa ne oprim a inceput sa ma contacteze zilnic prin mesaje spunandu-mi ca nu renunta la mine. Mi-a tot trimis mesaje prin care ba ma ameninta ca imi va face iata un calvar, ba ca ma iubeste.
Desi i-am spus sa ma lase in pace, nu vrea sa o faca. Am ajuns sa merg pe strada si sa ma uit in jurul meu.

Recent i-am spus ca fac plangere la politie, dar se pare ca nici asta nu l-a calmat.

Ce cai pot folosi sa ma asigur ca scap de aceasta persoana? Mentionez ca opereaza in domeniul juridic.

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 02:00, 24 Ianuarie 2012
Ar fi bine sa mergeti sa consultati un avocat pentru a se analiza toata situatia de fapt, probele pe care sustineti ca le aveti si daca fapta constituie sau nu infractiune.
Daca lucreaza in domeniu juridic pe la anumite organe ale statului situatia poate fi mai simpla sau mai complicata in functie de anumite aspecte, de avocatul pe care il veti angaja si de cat de mult mai vrea sa se intalneasca cu dvs. respectiva persoana...Este cumva ca o balanta...
Sunt elemente de fapt care au multe variabile...
Cert este un singur lucru: nu este hartuire conform Codului Penal actual...
Ultima modificare: Luni, 23 Ianuarie 2012
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Pe scurt ,
hartuirea nu este infractiune conform codului penal. Pot suna pe cineva de 1000 de ori pe zi , nu pot fi acuzat de nimic. Va dati seama cate plangeri ar fi daca orice "fata" ar putea face plangere pt. ca ea crede ca e "hartuita" de cineva care poate a crezut ca asa poate fi cu fata respectiva (sa nu mai vorbesc de alte specimene)

Intr-un fel e si vina dvs. ca i-ati dat timp de 2 luni sperante, mai bine v-ati fi vazut dupa 2 saptamani. Nu stiu ce personalitate aveti, dar asta e legea, si pe viitor mai bine are sa va comportati dupa anumite standarde pentru a nu a fi batuta, violata, amenintata si atunci chiar sa fie vorba de fapte penale...
Si sa nu uitati ca puteti primi usor cate o palma, pe care cu greu are s-o puteti dovedi cuiva.
Sau sa ajungeti batut mar de unul caruia i-ati facut zile prajite pe net, si sa aveti urmatorul dialog la politie

politia; cine v-a batut?
tu : nu stiu !
politia: poi de ce !?
tu : nu stiu
politia: martori aveti?
tu: nu
politia: profilul de pe neogen ziceati ca a fost sters?
politia: aha, poate ati cazut... in fine autor necunoscut...sa va arate cate dosare cu "aneuri" am?

In concluzie pana nu va ameninta cu o fapta penala grava, nimeni nu va misca un deget.

neogen e situl? sau ceva similar?
Formulati plangere penala pentru amenintare la politia competenta teritorial , numai daca puteti demonstra amenintarile care v-au fost aduse , daca nu aveti posibilitatea inclusiv sa schimbati adresa de mail sau numarul de telefon.

N.B
"Amenintarea" cu iubirea pare destul de serioasa !
Ultima modificare: Marți, 24 Ianuarie 2012
Radu Gabrian, Mediator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hartuire prin telefon AlexandruIonescu AlexandruIonescu Imi cer scuze daca nu am selectat bine forumul unde sa postez, sunt nou aici. De cateva zile..o saptamana...un nenorocit ii da telefoane iubitei mele ba pe la ... (vezi toată discuția)
Mesaje vulgare prin sms ContSters62689 ContSters62689 O colega de-ale mele are o mare tristete: un nebun o suna in disperare si ii trimite SMS-uri cu tenta erotica. Am reusit sa verific, o face de pe o cartela ... (vezi toată discuția)
Problema amenintare George271 George271 Daca sunt amenintat in mod direct , de catre o persoana , pe un site de socializare ca urmeaza sa ma bata , ce pot face ? avand in vedere ca amandoi suntem ... (vezi toată discuția)