avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1142 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contestatia unui contract de intretinere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contestatia unui contract de intretinere

Buna ziua!
Am incheiat un contract de intretinere la notar cu bunica mea acum trei ani. Sunt nepoata ei de fiu. Bunica mea a murit acum o luna la varsta de 97 de ani. Ea a fost ingrijita de mine, am locuit impreuna, deci gospodaria a fost comuna. Fiica ei este hotarata sa imi revoce acest contract si sa ma atace in instanta. Mentionez ca actul incheiat de catre mine si bunica a fost semnat la notar cu prezenta unui reprezentant al autoritatii tutelare locale si am avut si expertiza medicala dovedind faptul ca este in deplinatatea faculatilor sale mintale. Am incercat sa fac totul in mod corect, utilitatile fiind trecute pe numele meu in afara de factura electrica, pentru ca mi s-a spus ca este posibil doar dupa decesul bunicii. Ea a fost inmormantata de mine si in ultima perioada cand nu s-a mai putut misca eu am fost cea care am ingrijit-o cu totul. Fiica dansei traieste in America si a fost acolo in ultimii ani. Mentionez ca tatal meu a decedat tot anul trecut, eu fiind singurul lui copil. Ce sanse are sa anuleze respectivul act? Pentru ca bunica mea a tinut cu tot dinadinsul sa imi transmita acel imobil exista si un testament mai vechi, facut tot la un notar in favoarea mea. Nu stiu daca are vreo importanta faptul ca eu am fost somera timp de un an in care am contribuit la intretinerea gospodariei cu fonduri dintr-o mostenire anterioara (din partea mamei mele).
Va rog sa ma sfatuiti in legatura cu organizarea apararii mele in acest caz.
Va multumesc anticipat.
Anna Kovacs
Cel mai recent răspuns: MIHAELA DEDIȚÃ , Avocat 21:49, 23 Ianuarie 2012
Pentru ca instanta sa dispuna revocarea contractului fiica trebuie sa probeze ca dvs nu v-ati achitat de obligatiile asumate fata de bunica dvs,ca nu ati contribuit la acoperirea necesitatilor acesteia,ca nu ati achitat utilitatile aferente imobilului
Dacă ceea ce spuneţi este real şi există şi alte persoane ce pot confirmă ceea ce spuneţi, nu aveţi nici o problemă cu acest proces. In apărare spuneţi exact tot ceea ce aţi scris in mesaj şi probele ca care înţelegeţi să dovediţi ceea ce spuneţi. Ca aţi fost şomeră nu are o semnificaţie atât de mare raportat la ceea ce spuneţi ca aţi făcut ptr bunica in ultimii ani din viaţă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Solutia optima pentru pastrarea locuintei Lioness Lioness Buna ziua. Problema mea are urmatorii parametrii: traiesc impreuna cu bunica mea in locuinta dansei, proprietate personala. Ea doreste ca locuinta sa imi ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare cumparare Consilier juridic Dana Maxim Consilier juridic Dana Maxim Contract de vanzare -cumparare cu clauza de uzufruct viager si intretinere, pe numele unui nepot, intocmit in forma autentica.Exista insa o fiica , care ... (vezi toată discuția)
Mostenire ContSters225985 ContSters225985 Va rog sa-mi raspundeti si mie la aceasta intrebare!! Bunicii sotului meu,in casa carora stam,au doua fete. Sotul meu este copilul unei fiice ,a fost crescut ... (vezi toată discuția)