avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 531 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort- neintelegere in privinta copiilor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort- neintelegere in privinta copiilor

Buna ziua!

Dupa o casnicie de mai multi ani au rezultat doi copii. Anul trecut, dupa foarte multe certuri, batai, amenintari m-am hotarat sa ma mut de acsasa dorind sa-mi iau si copilul cel mic(are 5 ani) dar nu a fost chip sa mi-l dea. Sotul s-a aliat cu parintii mei si nu vor sa ma lase nici macar sa-mi vad micutii. Zilele trecute m-am trezit cu o citatie. M-a dat in judecata pt pensie alimentara pe motiv ca am parasit domiciliul. Eu le-as da pensie dar sigur nu va ajunge la copilasi. Ei mai mult stau la parintii mei decat la sot. Ce ma sfatuiti sa fac? Pot cere un copil acum cand trebuie sa ma prezint la tribunal pt pensie alimentara sau asta se poate face doar la divort? Nu conteaza si faptul ca parintii mei au grija de ei?
Cu respect!
Pensia de intretinere poate fi stabilita chiar daca nu exista o hotarare judecatoreasca privind desfacerea casatoriei prin divort.

Dumneavoastra puteti solicita desfacerea casatoriei prin divort , exercitarea autoritatii parintesti numai de catre dumneavoastra.(pensia de intretinere va fi stabilita din oficiu de catre instanta de judecata ).

Instanta de judecata va stabili modalitatea de exercitare a obligatiilor parentale in functie de interesul superior al copilului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce se poate face legal in acest caz special? divort cu minori doryen doryen iata pe scurt cazul: Dupa patru ani de casatorie legala,sotia este fortata sa plece din domiciliul conjugal de carte sot, care pe motiv de ... (vezi toată discuția)
Divort copil 1 an si 10 luni Lucyaly Lucyaly Buna ziua...intentionez sa divortam la notar prin comun acors..avem un copil de 1 an si 10 luni. Am cateva intrebari: programul de vizitare pt tata de cine va ... (vezi toată discuția)
Divort cu minor ham ham ham ham As vrea sa divortez de sotul meu ,cu care sunt casatorita din 2005.Avem impreuna un copil de 10 ani.Am construit o casa noua ,la care mai este de lucru. El a ... (vezi toată discuția)