avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 797 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort cu minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort cu minor

As vrea sa divortez de sotul meu ,cu care sunt casatorita din 2005.Avem impreuna un copil de 10 ani.Am construit o casa noua ,la care mai este de lucru. El a contribuit foarte putin .Eu lucrez in stainatate 6 luni pe an .In timpul casatoriei a lucrat 3 ani in tara ,in rest am lucrat eu.Toate facturile sunt platite de mine de ani de zile.
In ultimi ani,in urma consumului accentuat de alcool a ajuns la Dezalcoolizari.Este violent fizic si verbal.Sunt amenintata de el .Certuri dese in fata copilui pentru ca nu i mai dau bani .Lectile le fac pe net cu copilul ,pentru ca el nu se intereseaza si poate nici nu stie.Sunt nevoita sa ma duc la lucru din 3 in 3 luni ,avand rati de platit pe numele meu si sa mi las copilul in grija lui si a mamei lui.Copilului ii este teama sa conflictul dintre noi sa nu degenereze si eu sa patesc ceva.
As vrea sa plec cu copilui in strainatate .Mentionez ca mai am o casa 25%mostenita de la parinti, in alt judet.
Am cumparat si adus din strainatate doua masini ,la care el nu a contribuit cu nici un ban pe care le -a inmatriculat pe numele lui cu acte false.A facut contrat de vanzare cumparare intre mine si el pe care eu nu l -am semnat,fiind la datile respective ,plecata din tara.Acum ma ameninta ca nu le pot conduce,el neavand permis.
As vrea custodia totala a copilului si sa nu mai am treba cu el.
Ce este de facut ?Am sanse sa castig copiluL si o parte din bani pe care eu i am investit?Ma refer la mai mult de 50%? Multumesc
Cel mai recent răspuns: ham ham , utilizator 20:51, 10 August 2022
Eu i-am dat termen de un an ,daca nu vad schimbari in bine ,i-am spus ca divortez.A devenit si mai agresiv.Deasemenea nu este de acord sa i au copilul cu mine si ca acesta sa urmeze o scoala acolo.
Bună ziua!

Formulați acțiune având ca obiect desfacerea căsătoriei, solicitând totodată stabilirea locuinței minorului la domiciliul dvs.
Autoritatea părintească se exercită, ca regulă, de către ambii părinți, însă, pentru motive temeinice, în interesul superior al copilului, instanța poate dispune exercitarea în mod exclusiv, de către un părinte.
Cu privire la partaj, vă rog să observați că nu există nicio prezumție legală privind contribuția egală a soților la dobândirea bunurilor comune, trebuind să se administreze probe pentru lămurirea acestui aspect, o cotă egală urmând a se stabili doar catunci când nu există elemente din care să rezulte p contribuție diferită.
In acest caz as putea pleca cu minorul in strainatate?
Buna ziua,
1. Formulati urgent cerere de divort in care solicitati:
- desfacerea casatoriei
- exercitarea autoritatii parintesti asupra minorului doar de dumneavoastra aratand povestea cu alcoolul si dezalcolizarea
- stabilirea domiciliului minorului la dumneavoastra
-pensie alimentara din patea lui
- revenirea dumneavoastra la numele purtat anterior
2. Formulati o cerere pentru emiterea unui ordin de protectie
3. Solicitati partajarea bunurilor in cote de 50%, 50%.
Daca vreti sa luati copilul cu dumneavoastra si nu va da acordul la notar atunci formulati o cerere in instanta solicitand pronuntarea unei sentinte care sa substituie acordul.
Va sfatuiesc sa va angajati un avocat care sa va sprijine.
Ultima modificare: Duminică, 27 Mai 2018
Gabriel Klein Kiritescu, utilizator
Multumesc frumos pt indrumari!

Alte discuții în legătură

Sotul dorește sa divorțam de comun acord, dar nu dorește sa ... Ana2302 Ana2302 Sotul dorește sa divorțam de comun acord, dar nu dorește sa mai aibă de a face cu copilul minor. Pot cere custodia totala și pensie alimentara pentru ... (vezi toată discuția)
Divort partaj cu copii minorii gogu002 gogu002 am o problema foarte dificila, sunt casatorit de 13 ani am doi copii minorii 8-12 si nu ma mai inteleg cu sotia nu cred ca mai avem sentimente de ... (vezi toată discuția)
As dori custodia copilului, cum sa procedez? Mario09 Mario09 As dori custodia copilului mama fiind plecata la un puf in Austria.copilul are doar 4 luni.cum sa ptocedez? (vezi toată discuția)