avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 468 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... calcul diferenta taxa auto
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

calcul diferenta taxa auto

Poate ma ajuta si pe mine cineva. am cititi si rascitit legea 9/2012 si normele metodologice de aplicare ale ei. din cate am inteles, in cazul autovehiculelor pentru care s-a platit taxa (de poluare sa de prima inmatriculare) si daca taxa achitata este mai mare decat taxa calculata prin legea noua, se restituie diferenta dintre suma platita si nivelul de taxa care s-ar platii daca masina ar fi inmatriculata acuma.
sa-mi spuna cineva ce gresesc!
Cel mai recent răspuns: Pilu , utilizator 10:02, 24 Ianuarie 2012
Da,se restituie diferenta intre suma achitata si ce aactual prevazuta,desfasurand procedura catre DGFP locala
Aici si eu am o dilema: nu stiu daca taxa conform noii legi se calculeaza ca si cum masina s-ar inmatricula acum sau ca si cum masina s-ar inmatricula atunci cand de fapt a fost inmatriculata. Spun asta deoarece procentul de reducere nu-i la fel, tinand cont de vechimea autovehicului (atunci vechimea autov. era una, acum e alta).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa auto/ 2012 Dg_Marian Dg_Marian Buna ziua! Intentionez sa cumpar o masina care are prima inmatriculare in anul 1993, in Romania, actualul proprietar a cumparat-o in anul 2010, eu, platesc ... (vezi toată discuția)
Recuperare taxa de poluare ciprian_u ciprian_u Buna seara! Datele problemei sunt putin mai complicate de aceea as fi interesat de cateva pareri inainte sa incep procedura de ... (vezi toată discuția)
Recuperare taxa auto dupa scoaterea din parcul auto national nik2003 nik2003 Locuiesc in Germania, statul German m-a obligat sa inmatriculez masinania (pe catre o aveam inmatriculata in Romania, cu taxa platita si nerecuperata) pe ... (vezi toată discuția)