avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 645 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii CONCEDIU DE MATERNITATE SI LAUZIE
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

CONCEDIU DE MATERNITATE SI LAUZIE

Ar putea cineva sa imi spuna cineva ce taxe nu se deduc din venit in cazul unui concediu de maternitate si lauzie(cod 08), deoarece se spune ca se incaseaza un venit net mai mare decat in lunile cu prestatie?
Cel mai recent răspuns: oti , utilizator 16:29, 10 Noiembrie 2008

In cazul concediului medical pentru sarcina si lehuzie nu se retine decat CAS la nivelul salariului minim pe economie, echivalent cu nr zile medical ((Sal minim / nr zile lucratoare * nr zilelucratoare cm)*9.5%).

O zi buna!
Asupra indemnizaţiei de maternitate nu se datorează impozit pe venit, contribuţie de asigurări sociale de sănătate şi contribuţie pentru concedii şi indemnizaţii de asigurări sociale de sănătate. Contribuţia de asigurări sociale (CAS) se datorează, pentru această perioadă, asupra salariului de bază minim garantat in plată raportat la numarul de zile lucrătoare de prestatie şi se reţine de angajator din indemnizaţia de maternitate.
( (540 lei / nr. de zile lucrătoare din luna * nr. de zile lucrătoare de prestaţie din lună ) x 9,5%)

unde pot gasi motivarea in drept pt. aceasta situatie ? ma refer la faptul ca nu se datoreaza impozit pe venit pentru indemnizatia de maternitate .Ma gandesc ca in C.fiscal ,am studiat cap respectiv dar nu m-am luminat .Cineva sustine ca s-a modificat si ca se plateste si impozit ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu prenatal Lian Iacob Lian Iacob Cu cat sau cum este platita o gravida pe perioada concediului pre/ postnatal ? Va multumesc. (vezi toată discuția)
6 saptamani din concediul pentru sarcina, platit 100%? cris2279 cris2279 Buna ziua, Ma poate lamuri cineva despre existenta unei legi prin care salariata gravida poate beneficia timp de 6 saptamani din concediul de sarcina de 100% ... (vezi toată discuția)
Ce taxe/impozite nu se deduc din salariul brut pe perioada concediului de maternitate si lauzie , cod de indemnizatie 08? ContSters68307 ContSters68307 salariul net in perioada celor 126 de zile este mai mare, mi-ati putea spune ce nu se retine din salariul brut? (vezi toată discuția)