Ar putea cineva sa imi spuna cineva ce taxe nu se deduc din venit in cazul unui concediu de maternitate si lauzie(cod 08), deoarece se spune ca se incaseaza un venit net mai mare decat in lunile cu prestatie?
In cazul concediului medical pentru sarcina si lehuzie nu se retine decat CAS la nivelul salariului minim pe economie, echivalent cu nr zile medical ((Sal minim / nr zile lucratoare * nr zilelucratoare cm)*9.5%).
Asupra indemnizaţiei de maternitate nu se datorează impozit pe venit, contribuţie de asigurări sociale de sănătate şi contribuţie pentru concedii şi indemnizaţii de asigurări sociale de sănătate. Contribuţia de asigurări sociale (CAS) se datorează, pentru această perioadă, asupra salariului de bază minim garantat in plată raportat la numarul de zile lucrătoare de prestatie şi se reţine de angajator din indemnizaţia de maternitate.
( (540 lei / nr. de zile lucrătoare din luna * nr. de zile lucrătoare de prestaţie din lună ) x 9,5%)
unde pot gasi motivarea in drept pt. aceasta situatie ? ma refer la faptul ca nu se datoreaza impozit pe venit pentru indemnizatia de maternitate .Ma gandesc ca in C.fiscal ,am studiat cap respectiv dar nu m-am luminat .Cineva sustine ca s-a modificat si ca se plateste si impozit ...