Buna ziua,ma numesc Savu Vergil .Am fost la Casa de pensii a sectorului 3,pentru a depune o cerere la registratura in care solicitam un raspuns vis-a-vis de o adeverinta de acord global emisa pe nu mele meu si doream sa le cunosc punctul lor de vedere legal,adica daca o admit la calcularea pensiei. Doamna de la registratura mi-a cerut orginalul ,crezand ca sunt deja pensionar la care eu i-am raspuns ca nu doresc decat punctul lor de vedere legal si nu pot sa-i dau originalul. Raspunsul m-a surprins: dupa ce ve-ti depune dosarul de pensie va dam un raspuns negativ ,merge-ti in instanta unde se va decide valabilitatea adeverintei,scurt fara alte comentarii. In acest caz am trimis-o prin posta cu confirmare de primire. Conform legii petitiilor sunt obligati sa-mi dea un raspuns in 30 de zile nu mai conteaza care voi merge in instanta. In acelasi timp am o problema cu Primaria Capitalei al carei salariat am fost din(1988-2001) tot cu eliberarea unei adeverinte de gr.a 2 a de munca.Nu-mi elibereaza aceasta adeverinta pentru ca nu au la arhiva statele de plata scurt. INTREBARE- Dupa ce voi primi raspunsul de la Casa de Pensii pot sa chem in cadrul aceluiasi proces cele doua institutii sau trebuiesc procese separate. Pentru grupa 2 a de munca am fosti colegi care detin deja aceste adeverinte iar pentru adeverinta de acord global au fost instante care au dat castig de cauza pentru aceasta adeverinta in care este specificat ca s-au platit suplimentar 2 % pentru veniturile realizate in perioada (1976-1984) Incerc sa fac aceste demersuri acum inainte de pensionare (2015) pentru a castiga timp cat si pentru dreptul meu legal. Va multumesc anticipat pentru raspuns si eventual daca mai aveti si alte sfaturi. Savu Vergil
Sunt procese separate , au obiecte diferite aceste actiuni ..... astfel veti depune doua cereri de chemare in judecata , una pentru Casa de Pensii - sa va ia in calcul la stabilirea cuantumului pensiei si acea deverinta de acord global si alta pentru Primaria Capitalei - aceasta sa fie obligata sa va elibereze adeverinta de grupa pentru perioada respectiva..