Buna ziua ! Am trimis o cerere prin posta catre Casa de Pensii a Sectorului 3 ,la care am atasat o adeverinta de acord global din care reiese contributia pentru pensie suplimentara de 2%.,(am lucrat in proiectare 1976-1984). Prin aceasta am cerut sa-mi certifice daca va fi luata in calcul pentru pensie sau nu.Mentionez ca aceste adeverinte au fost solutionate favorabil in instanta la Brasov . Este vorba despre firma INTEC.SA INTREBARE,in cazul in care raspunsul este negativ pot sa actionez in instanta Casa de Pensii acum sau sunt obligat sa astept iesirea la pensie ,adica dupa 2015 ? Va multumesc ! Savu Vergil . P. S. Normal presupun ca daca exista un precedent ,Instantele Judecatoresti sa tina cont de aceasta nu ar mai fi sute ,mii de procese legate aceeasi situatie.
Va multumesc dar nu aceasta era intrebarea. P. S. este mai mult retoric ,acest raspuns il stiam si cred ca nu numai eu. Eu doream un raspuns de specialitate. Oricum va multumesc pentru promptitudine,cu respect Savu Vergil.
Veti putea sa actionati in judecata Casa de Pensii atunci cand se va emite decizia de pensionare.
Totusi, pot sa va spun ca nu aveti nevoie de acea adeverinta pentru pensia suplimentara. Aceasta contributie era luata de la toti angajatii pana la 1 aprilie 2001 si in sistemul de calcul a pensiei exista deja aceste procente introduse automat, fara a mai fi necesara adeverinta.
Va multumesc ! Dar atunci de ce au fost situatii in care acest drep a trebuit obtinut prin instasnta . Este adevarat nu toate instanele dau aceiasi interpretare textului legii ?Cunosc persoane care au facut acest lucru,destul de recent,acum un an,doi ani ! Cu respect ! Savu Vergil
Savu Vergil,am omis sa va spun ca am vrut sa depun o cerere la Casa de Pensii Sector 3 si nu mi-a fost primita la registratura ,motiv pentru care am trimis-o prin posta. Am primit in schimb un raspuns verbal..... cand depune-ti dosarul de pensionare atasati si aceasta adeverinta de acord global,noi nu o luam in calcul dar obtineti prin hotarare judecatoreasca acest drept !!!!