avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 520 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pot sa dau in judecata casa de pensii inainte de a ma ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pot sa dau in judecata casa de pensii inainte de a ma pensiona?

Buna ziua ! Am trimis o cerere prin posta catre Casa de Pensii a Sectorului 3 ,la care am atasat o adeverinta de acord global din care reiese contributia pentru pensie suplimentara de 2%.,(am lucrat in proiectare 1976-1984). Prin aceasta am cerut sa-mi certifice daca va fi luata in calcul pentru pensie sau nu.Mentionez ca aceste adeverinte au fost solutionate favorabil in instanta la Brasov . Este vorba despre firma INTEC.SA INTREBARE,in cazul in care raspunsul este negativ pot sa actionez in instanta Casa de Pensii acum sau sunt obligat sa astept iesirea la pensie ,adica dupa 2015 ? Va multumesc ! Savu Vergil . P. S. Normal presupun ca daca exista un precedent ,Instantele Judecatoresti sa tina cont de aceasta nu ar mai fi sute ,mii de procese legate aceeasi situatie.
Cel mai recent răspuns: savuvirgil , utilizator 16:00, 5 Februarie 2012
Va zic ca procentele de contributie pentru pensia suplimentara sunt introduse automat in sistemul de calcul al pensiei fara sa ia in seama nici o adeverinta. Dvs. o veti atasa la dosarul de pensionare dar ei nu o sa o ia in calcul, asta pentru ca ei deja au in sistem automat procentele date in perioadele respective.

Pentru contributia la pensie suplimentara cu 2%, 3% sau 5% in perioada 1 ianuarie 1967 – 31 martie 2001 se acorda o majorare a punctajelor medii anuale cu procentele prevazute la art 165 alin (3) din legea 263/2010
Casele de pensii nu iau in considerare la calculul pensiei veniturile obtinute in acord global.
Potrivit Normelor de aplicare a prevederilor Legii nr.263/2010:
,,Nu sunt luate în calcul la stabilirea punctajului mediu anual întrucât nu au făcut parte din bază de calcul a pensiilor, conform legislaţiei anterioare datei de 1 aprilie 2001 formele de retribuire în acord sau cu bucata, în regie ori după timp, pe bază de tarife sau cote procentuale".
Cand va veti inscrie la pensie, veti putea contesta decizia emisa, apoi va puteti adresa instantei si daca aceasta va constata ca veniturile obtinute in acord global pot fi valorificate, casa de pensii va fi obligata sa respecte hotararea instantei.
Va multumesc! Pentru raspunsul Dvs. clar si la obiect, Cu stima ! Savu Vergil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casa de pensii sector 3 savuvirgil savuvirgil Buna ziua,ma numesc Savu Vergil .Am fost la Casa de pensii a sectorului 3,pentru a depune o cerere la registratura in care solicitam un raspuns vis-a-vis de o ... (vezi toată discuția)
Demersuri contestatie decizie pensie jenilazar jenilazar Buna ziua, Am depus de curand (,acum o saptamana,) dosarul pentru pensionare anticipata partial, dosar in care am depus si o adeverinta cu sporuri si lucru in ... (vezi toată discuția)
Calcul pensie Cherciudumitrache Cherciudumitrache Buna ziua, In adeverinta cu sporuri emisa de angajator sunt sporurile de vechime pan in data de 28.02.2003 si sporurile pentru pensie suplimentara pana in ... (vezi toată discuția)