avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Din indemnizatia CCC se retine contributia la pensii?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Din indemnizatia CCC se retine contributia la pensii?

Vreau sa stiu daca din indemnizatia CCC (sper ex, suma de 1200 lei) se mai retine contributia la pensii si, eventual, alte contributii? Adica, daca in urma aplicarii procentului de 75%, mie imi iese o suma mai mare de 1200, deci voi primi maximul de 1200, din aceasta suma se mai scad si contributiile?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: adela05 , utilizator 13:43, 25 Ianuarie 2012
1. Indemnizatia pentru CCC nu este supusa niciunei retineri, ea se plateste in suma stabilita prin decizia Agentiei Judetene pentru Prestatii Sociale (AJPS).

2. - Perioada de CCC constituie perioada asimilata stagiului de cotizare in vederea stabilirii drepturilor de pensie in sistemul public si a drepturilor de indemnizatie de somaj, fara plata contributiilor de catre beneficiar.
- De asemenea pe acesta perioada persoana este asigurata la sanatate, tot fara plata contributiei.
- Plata contributiilor se suporta de la bugetul de stat si este platita de AJPS.
Inteleg ca pe langa plata indemnizatiei mele, AJPS plateste si contributiile pentru mine, din bugetul de stat, fara sa-mi afecteze cuantumul indemnizatiei. Este corect?
Multumesc
Ati inteles bine, asa este legal si asa se procedeaza.
Multumesc frumos!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contributii platite din indemnizatie cayola cayola Buna ziua As dori sa stiu ce indemnizatie voi lua la un salar net de 2000 Ron pe luna cu varianta de a sta acasa un an . 1500 ron sau se scad si ... (vezi toată discuția)
Contributia la pensie din indemnizatia pentru ccc irinaelena1 irinaelena1 Am si eu o intrebare. Stie cineva daca in timpul indemnizatiei pentru cresterea copilului se opreste contributia la pensii. Eu am fost ieri la Casa de Pensii ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia de crestere copil ContSters243704 ContSters243704 - se va revenii la 85 % pt indemnizatie?se va mentine plafonul de 34oo pt 1 an si 1200 pt 2 ani? - se impoziteaza indemnizatia pt crestere copil? - ... (vezi toată discuția)