Vreau sa stiu daca din indemnizatia CCC (sper ex, suma de 1200 lei) se mai retine contributia la pensii si, eventual, alte contributii? Adica, daca in urma aplicarii procentului de 75%, mie imi iese o suma mai mare de 1200, deci voi primi maximul de 1200, din aceasta suma se mai scad si contributiile?
Multumesc
1. Indemnizatia pentru CCC nu este supusa niciunei retineri, ea se plateste in suma stabilita prin decizia Agentiei Judetene pentru Prestatii Sociale (AJPS).
2. - Perioada de CCC constituie perioada asimilata stagiului de cotizare in vederea stabilirii drepturilor de pensie in sistemul public si a drepturilor de indemnizatie de somaj, fara plata contributiilor de catre beneficiar.
- De asemenea pe acesta perioada persoana este asigurata la sanatate, tot fara plata contributiei.
- Plata contributiilor se suporta de la bugetul de stat si este platita de AJPS.
Inteleg ca pe langa plata indemnizatiei mele, AJPS plateste si contributiile pentru mine, din bugetul de stat, fara sa-mi afecteze cuantumul indemnizatiei. Este corect?
Multumesc