Intrebarea este daca exista criterii exacte prin care se stabilesc cotele parti ale sotilor in cazul partajului judiciar?
Adica daca sotul are venituri mai mari (ex. 25 000 euro/an), adica contributia financiara este mai mare. Iar sotia are venituri mai mici (ex. 10 000 euro/an ) dar muncit mai mult in gospodarie si s-a ocupat exclusiv de cresterea copilului, adica contributia in munca a sotiei este mai mare. Are cineva sugestii despre cum se calculeaza contributia sotilor?
Ca sa va dau un exemplu: in cazul calculuiu decesului unei persoane se poate avea in vedere: varsta, veniturile acesteia, impozitele pe care le platea.
Intrebarea se refera la niste criterii exacte care sa faca posibila evaluarea in bani a contributiei in munca a sotiei. Si sa nu lase aceasta contribuite la aprecierea judecatorului.
Ca punct de plecare enunt art 326 din Noul Cod Civil:
NCC art. 326 "Munca oricaruia dintre soti in gospodarie si pentru cresterea copiilor reprezinta o contributie la cheltuielile casatoriei."
Legea partajului
savinermia
Buna ziua,care este legea ref la partajul bunurilor comune,va rog? daca sunt minori se tine cont de cresterea si educarea acestora,de faptul cum au fost ... (vezi toată discuția)