avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 284 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort, partaj, credite... complicat :(
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort, partaj, credite... complicat :(

Buna ziua!

Ma intereseaza sa aflu la ce rezultate ma pot astepta in urma unei partaj.
Daca nu reusesc sa salvez relatia noastra, sunt decis sa divortez. Asta in principiu se va intampla cu acordul partilor. Impartirea bunurilor va fi o problema totusi.

Situatia celor mai de valoare bunuri si datorii sta in felul urmator:
- un apartament evaluat recent la 55 000 euro. Este cumparat pe numele amandoura cu ajutorul unui credit bancar. Creditul e luat pe numele meu si ar mai fi de returnat aprox. 10 000 euro.
- un autoturism in valoare de 7 800 euro cumparat cu credit pe numele meu acum un an. Mai este de platit din acesta aprox 7 400 euro.
- am investit intr-un cabinet medical pentru ea aproximativ 4 000 euro, bani retrasi de cardul meu de credit. Cabinetul s-a inchis fara sa produca nici un venit, iar datoria aceasta a ramas si in prezent.

Situatia veniturilor este urmatoarea:
- Dealungul casatoriei (4 ani ) am avut acelasi serviciu de baza. Venitul a crescut constant de pe la 600 euro in 2003 ajungand la sfarsitul anului 2007 la 1000 euro.
Am avut un al doilea job timp de 2 ani, castigand in plus aproximativ 400 euro/luna.
- Sotia mea in primul an de casnicie nu a lucrat deoarece a fost la facultate. Apoi, in acte apare ca ar fi lucrat la firma tatalui ei cu un salariu care nu a depasit salariul minim pe economie (cred ca acesta e in jurul a 100 de euro acuma). De 3-4 luni este anjata la o alta firma unde castiga aprox. 300 euro/luna plus bonuri de masa.
Ca un rezumat, eu am contribuit cu cel putin 90% la venitul familiei iar ea cu cel mult 10%.

Care credeti ca ar fi decizia unui tribunal in cazul prezentat mai sus? Mentionez ca am acte doveditoare pentru toate veniturile mele.
Nu am vazut niciunde informatii despre ce se intampla cu creditele in situatii de genul acesta.

Cel mai tare ma intereseaza ce pot face ca sa pastrez eu apartamentul.
De asemenea as dori sa stiu care ar fi onorariile unui advocat care sa ma ajute in acest proces.

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: network.interface , utilizator 11:24, 5 Septembrie 2007
La impartirea bunurilor comune, instanta va tine seama de contributia fiecaruia la dobandirea lor.
In ceea ce priveste onorariul perceput de un avocat acesta poate diferi de la un avocat la altul. Cel mai bine este sa consultati un avocat din orasul de unde sunteti.
Multumesc pt. raspunsul prompt.

Probabil de luna viitoare imi voi angaja un avocat. Eram curios daca procentele respective pot sari cu usurinta de 10% sa stiu daca se merita su nu sa angajez un avocat pt a imparti aceste bunuri.

O alta intrebare legata de acest partaj:
Munca in gospodarie, in situatia in care nu exista copii, este luata si ea in calcul? Are valoare mare? Sau se presupune ca ambii soti au contribuit in mod egal la aceasta?
Munca in gospodarie este luata in calcul.
Nu cred ca se poate presupune ca ati avut contributie la munca in gospodarie din moment ce ati avut 2 job-uri.
Aveti idee cam la cat este evaluata avand in vedere ca nu am avut copii de ingrijit?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj apartament laura09 laura09 Buna ziua, La divort, in cazul in care se doreste impartirea unui apartament achizitionat prin programul Prima Casa, tinand cont de faptul ca acesta nu se ... (vezi toată discuția)
Pot obtine mai mult de 50% in caz de partaj? florentina7 florentina7 Buna ziua, Sunt casatorita si am un copil de 7 ani. De ceva vreme casnicia mea este in colaps si nu mai gasesc alta cale de scapare decat divortul. Din ... (vezi toată discuția)
Partaj bunuri imobile dupa 10 ani de casatorie IrinaV75 IrinaV75 Buna ziua, As avea nevoie de niste informatii pentru a clarifica situatia personala. Casatorie de 10 ani, fara copii. Procesul de divort - de comun acord ... (vezi toată discuția)