avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 865 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Partaj apartament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Partaj apartament

Buna ziua,

La divort, in cazul in care se doreste impartirea unui apartament achizitionat prin programul Prima Casa, tinand cont de faptul ca acesta nu se poate vinde sau inchiria pe o perioada de 5 ani, creditul fiind facut de sot, cine il primeste?
Creditul a fost facut de sot, dar am platit avansul.
Apartamentul a costat 44 000 euro, iar eu am contribuit cu 10 000 euro.
Mentionez ca apartamentul a fost achizitionat in timpul casatoriei.
Pot pastra eu apartamentul chiar daca creditul este in numele sotului?
Cum trebuie procedat pentru a-l pastra?

Multumesc.
In caz de divort sotul poate veni cu probe pentru a arata contributia reala la achizitionarea apartamentului,aceste probe rasturnand prezumtia de 50% la contributie.Avand in vedere ca sotul a contribuit cu peste 80%,in ipoteza in care sunt si alte bunuri de valoare,este posibil ca apartamentul sa-i fie dat dansului iar celelalte lucruri de valoare(ce ar trebui sa acopere si cei 10.000 euro cu care ati contribuit ) sa va fie acordate dvs.Daca nu mai exista alte bunuri atunci vi se va acorda o cota de cca 20% din apartament.
Incercati o mediere. Puteti gasi impreuna solutia cea mai buna.
Solicitati o informare la mediator. Veti afla si ce alte beneficii va ofera medierea.
Succes!
Nu sunteti coplatitor la acel credit?
Si in plus, aveti vreo dovada la cei 10.000 euro ca va apartin 100%?
Daca veti alege procedura de mediere, nu vor fi necesare dovezile. Importanta este intelegerea partilor cu privire la situatia de fapt pe care o cunoaste fiecare si, desigur in masura in care fiecare recunoaste contributia celuilalt.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj proprietati florinmantescu florinmantescu Buna ziua, Sa presupunem urmatoarea situatie: cuplu, copil minor, au doua proprietati - un apartament in Bucuresti si o casa la tara de valori aproximativ ... (vezi toată discuția)
Partaj datorii ana88 ana88 sunt casatorita de peste 5 ani...motive de divort sunt multiple...vreau sa am o discutie cu sotul meu si sa divortam de comun acord...probabil ca se va infuria ... (vezi toată discuția)
Probleme divort cry_baby cry_baby Salve! As dori un punct de vedere referitor la modalitatea de partajare de catre instanta a bunurilor comune, in cazul unui divort. Bunuri comune: 1 ... (vezi toată discuția)