avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 745 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ce parte am la casa construita impreuna?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ce parte am la casa construita impreuna?

In 2011 am cumparat un teren cu bani imprumutati din banca impreuna cu sotul meu. In perioada semnarii contractului eram in spital cu copilul iar pe contract a fost trecut exact asa: "Pentru a se folosi impreuna cu MID(eu)". Intre timp am construit o casa in care ne-am mutat de curand .
Vazandu-se la casa lui sotul meu a inceput sa ma ameninte zicand ca e casa lui iar eu nu am dreptul decat la o camera.
Casa are 2 dormitoare, living, baie, bucatarie.
Venitul meu este mic deoarece eu de 7 ani sunt in concediu crestere copil cu handicap si luam 450 lei pe luna . Astfel creditul la banca a fost facut pe numele sotului.
Banii pentru casa au venit din: 350 milioane de la soacra mea
5000 euro sora lui
200 milioane imprumut de la sefa lui
3500 euro o cunostinta
30 milioane am avut eu in banca
300 din donatii de la cei care stiau de copilul
bolnav
O parte din refinantari la banca.
In acesti ani am locuit la mama mea, tot ea a avut grija de copii.
Majoritatea contractelor la gaz, lumina sunt pe numele lui eu neputand sa ies mult din cauza copiilor.
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 23:02, 3 August 2016
Aveti dreptul in mod egal la casa si alte bunuri dobandite in timpul casatoriei, si chiar daca nu ati avut venituri, munca in gospodarie (spala, calca, gateste, curatenie, creste copil, etc) se considera contributia dvs. Va citez doua articole, asa pentru incurajare (insa daca va fi cazul de ceva rau, va trebuie suportul unui jurist).

Articolul 326
Munca în gospodărie
Munca oricăruia dintre soţi în gospodărie şi pentru creşterea copiilor reprezintă o contribuţie la cheltuielile căsătoriei.

Articolul 339
Bunurile comune
Bunurile dobândite în timpul regimului comunităţii legale de oricare dintre soţi sunt, de la data dobândirii lor, bunuri comune în devălmăşie ale soţilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea partajului savinermia savinermia Buna ziua,care este legea ref la partajul bunurilor comune,va rog? daca sunt minori se tine cont de cresterea si educarea acestora,de faptul cum au fost ... (vezi toată discuția)
Criterii stabilire cote parti in cadrul partajului mada73ro mada73ro Intrebarea este daca exista criterii exacte prin care se stabilesc cotele parti ale sotilor in cazul partajului judiciar? Adica daca sotul are venituri mai ... (vezi toată discuția)
Divort,partaj sunmen28 sunmen28 Intrebare...Doi soti,nu se mai inteleg,el isi gaseste pe altcineva si pleaca de acasa la respectiva,luand si cateva bunuri comune din casa fara consimtamantul ... (vezi toată discuția)