avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 406 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale rezervare nume PFA
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

rezervare nume PFA

Buna seara
pentru PFA pot sa-mi rezerv orice nume disponibil? cum va fi titulatura nume_rezervat PFA?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: S.C. GALANTOM CONSULTING S.R.L. , Consultant credite si finantari 21:21, 28 Octombrie 2008
In conformitate cu prevederile Legii nr. 26/1990 privind registrul comertului - actualizata :

Art. 31. - (1) Firma unui comerciant, persoana fizica, se compune din numele comerciantului scris in intregime sau din numele si initiala prenumelui acestuia.

Asadar, nu puteti sa alegeti orice nume disponibil.Puteti sa optati doar intre numele dvs.in intregime sau numele si initiala prenumelui.
Dar daca exista ambele variante, atat cea cu numele in intregime cat si cea cu numele si initiala prenumelui? Ce nume imi pot alege?
Va trebui sa utilizati initiala prenumelui tatalui. Numai daca nici aceasta varianta nu este posibila se va hotara varianta optima pentru dumneavoastra. nu stiu insa sa fi existat exceptii de la regula (vezi raspunsul anterior pe care il citez de altfel):
"In conformitate cu prevederile Legii nr. 26/1990 privind registrul comertului - actualizata :

Art. 31. - (1) Firma unui comerciant, persoana fizica, se compune din numele comerciantului scris in intregime sau din numele si initiala prenumelui acestuia."

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare act identitate pfa deja infiintat Laura Marica Laura Marica Buna ziua, Sunt PFA de cateva luni, dar intre timp mi-am schimbat numele si, implicit, actul de identitate. Este necesar sa schimb si actele PFA-ului ... (vezi toată discuția)
Pot sa-mi schimb denumirea ca pfa? Valc Valc Buna ziua, sunt PFA si pe certificatul de inregistrare e trecut numele meu urmat de PFA. As dori sa stiu daca imi pot schimba denumirea - si implicit actele - ... (vezi toată discuția)
Denumire intreprindere individuala conform oug 44/2008 si legii 26/ 1990 Nicolaie Ciobotaru Nicolaie Ciobotaru Notiunea de [b]intreprindere individuala [/b]care apare in OUG 44/2008 este noua si nu este cuprinsa in legea 26/1990 art. 30 si 31. Cred ca trebuie sa se ... (vezi toată discuția)