avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 764 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... marturie mincinoasa
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

marturie mincinoasa

Buna ziua.Am trecut printr-un proced de divort care s-a finalizat de curand si cand am ridicat sentinta am vazut la dosar ca paratul a mai depus 0 declaratie olografa din partea unei alte persoane , declaratie care ma compromitea la momentul respectiv.As dori sa stiu daca declaratia aceea ( extrajudiciara- persoana nu a aparut in instanta, e doar o declaratie de mana cu datele personale, descrierea faptelor si semnatura) poate face obiectul unui proces de marturie mincinoasa sau alta fapta, proces pe care as dori sa-l intentez pentru ca persoana , cine o fi ea, a mintit tot ce a spus acolo.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters237899 , utilizator 15:30, 24 Ianuarie 2012
Procesul s-a incheiat deja, si zic eu, ca din cauza declaratiei respective am primit desfacere prin culpa comuna; recurs, numai pentru atat nu voi face; dar vreau ca persoana respectiva sa fie pedepsita si sa invete sa nu defaimeze oamenii.Asta e tot.
In considerentele sentintei civile, a fost mentionata acea " declaratie " - inscris ? Pentru ca da acesta ar putea constitui un veritabil motiv de recurs. Insa referitor la defaimare, nu stiu ce sa spun. Va recomand sa cititi cauza CEDO Lucà contra Italia, 27 februarie 2001, 33354/96
citez din sentinta :""un inscris numit "notificare" si doua declaratii ale martorilor... ""; deci e vorba despre una din aceste declaratii
Si pe urma:" avocatul reclamantei solicita neluarea in seama a acestor inscrisuri, fiind probe extraprocedurale...
:) Uneori, trebuie sa ai taria de a sustine prin viu grai, considerentele apararii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Marturie mincinoasa ContSters153424 ContSters153424 In timpul unui proces de divort, unul dintre martori face declaratii mincinoase. Fapta se dovedeste imediat, prin inscrisuri emanate chiar de cel pentru care ... (vezi toată discuția)
Schimbare declaratie ioannes ioannes Intrebare:Daca in timpul cercetarii penale la sectia de politie in fata organului de politie judiciara am dat 1 declaratie urmata de completare la aceea ... (vezi toată discuția)
denuntare a unei situatii neadevarate la organele de politie..?? Manole Dumitru Manole Dumitru Daca o persoana face unele afirmatii cu caracter denuntator impotriva unei persoane, deasemeni aceleasi afirmatii, si prin unele precizari intr-un dosar al ... (vezi toată discuția)