Vreau sa achizitionez o masina ce a fost inmatriculata in tara in 2008. Conform normelor metodologice de aplicare a L9/2012 la transcrierea dr. de proprietate voi avea nevoie de o dovada a platii taxei auto eliberata de organul fiscal.
Aceasta dovada o poate lua cel care a platit taxa dar respectivul este plecat din tara si nu am nici o modalitate de a il contacta. Exista alta modalitate de obtinere a acestui act?.
Presupunand ca zilele astea va aparea acea OUG prin care se suspenda cu un an "taxa la revanzare" pt inmatriculate inainte de 1 ian. 2007 vreau sa stiu ce se intampla cu cele inmatriculate in perioada 1 ian 2007 - ian 2012 pt care se solicita dovada platii. Mi s-ar parea ilogic sa o ceara in continuare.
Atunci, cand semnati contractul ce vanzare, rugati vanzatorul sa depuna o cerere la Fisc pt. eliberarea unei coopii de pe chitanta de plata a taxei si sa va imputerniceasca pe dvs. in vederea ridicarii acesteia.
Masina la ora actuala nu se mai afla la cel care a platit taxa. Cel care a platit taxa este in Spania si nu il pot contacta. Exista vreo cale prin care pot solicita eu, in baza actelor masinii la Trezorerie o asemenea copie?
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Taxa recuperata!
danicus
Intrebarea mea ar fi : Daca recuperez in instanta taxa platita pt masina la revanzarea autoturismului cel care cumpara masina va tb. sa plateasca o alta taxa? ... (vezi toată discuția)