avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 446 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Dovada Platii Taxei Auto
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Dovada Platii Taxei Auto

Buna Ziua

Vreau sa achizitionez o masina ce a fost inmatriculata in tara in 2008. Conform normelor metodologice de aplicare a L9/2012 la transcrierea dr. de proprietate voi avea nevoie de o dovada a platii taxei auto eliberata de organul fiscal.
Aceasta dovada o poate lua cel care a platit taxa dar respectivul este plecat din tara si nu am nici o modalitate de a il contacta. Exista alta modalitate de obtinere a acestui act?.

Presupunand ca zilele astea va aparea acea OUG prin care se suspenda cu un an "taxa la revanzare" pt inmatriculate inainte de 1 ian. 2007 vreau sa stiu ce se intampla cu cele inmatriculate in perioada 1 ian 2007 - ian 2012 pt care se solicita dovada platii. Mi s-ar parea ilogic sa o ceara in continuare.
Cel mai recent răspuns: darkrider , utilizator 14:18, 25 Ianuarie 2012
Atunci, cand semnati contractul ce vanzare, rugati vanzatorul sa depuna o cerere la Fisc pt. eliberarea unei coopii de pe chitanta de plata a taxei si sa va imputerniceasca pe dvs. in vederea ridicarii acesteia.
Masina la ora actuala nu se mai afla la cel care a platit taxa. Cel care a platit taxa este in Spania si nu il pot contacta. Exista vreo cale prin care pot solicita eu, in baza actelor masinii la Trezorerie o asemenea copie?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa recuperata! danicus danicus Intrebarea mea ar fi : Daca recuperez in instanta taxa platita pt masina la revanzarea autoturismului cel care cumpara masina va tb. sa plateasca o alta taxa? ... (vezi toată discuția)
Taxa auto - mediu ( sau cum s-o mai numi ) valabila in ian 2013 sau nu dan_popa40 dan_popa40 Sunt nedumerit de tot cu taxa asta auto: Vreau sa cumpar o masina si sunt in stand-by. Din Cartea de identitate am vazut ca este inmatriculata prima data in Ro ... (vezi toată discuția)
Taxa inmatriculare ionelazibi_94 ionelazibi_94 am achizitionat o masina in mai 2011 pe care am si inmatriculat-o.masina este din 2006,revamduta in 2008 dupa care am luat-o eu in 2011.vreau sa stiu daca la o ... (vezi toată discuția)