avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 461 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Taxa auto - mediu ( sau cum s-o mai numi ) valabila in ...
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Taxa auto - mediu ( sau cum s-o mai numi ) valabila in ian 2013 sau nu

Sunt nedumerit de tot cu taxa asta auto: Vreau sa cumpar o masina si sunt in stand-by. Din Cartea de identitate am vazut ca este inmatriculata prima data in Ro in ian 2004. Apoi s-a schimbat proprietarul in dec 2007.
Eu vreau sa o cumpar acum, in 2013. Masina e inmatriculata pe o firma.
ma intreb acum, la cumparare, platesc taxa de mediu, ceva ? ca de prima inmatriculare nu poate fi vorba, e deja inscrisa masina.
Nu vreau sa platesc masina vanzatorului si sa ma trezesc ca o mai platesc odata statului.

Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: dan_popa40 , utilizator 12:35, 14 Ianuarie 2013
Cred ca ar trebui sa asteptati modificarile legislative preconizate. Se pare ca se intentioneaza anularea taxei pentru masinile inmatriculate in Romania inainte de 2007.
Nu sunt sigur ca asa o fi, daca nu ...?
Citeam undeva ca pentru cele inmatriculate dupa 2007 nu se plateste taxa , insa aici nu inteleg eu: inmatriculate prima data sau ultima transcriere facuta ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa: timbru de mediu Cristi Cristi Cristi Cristi Buna,daca puteti sa mam lamuriti si pe mine cu ceva.Am citit pe un site in legatura cu taxa auto spunea acolo asa: \'\'Timbrul va fi plătit o singură ... (vezi toată discuția)
Dovada platii taxei auto darkrider darkrider Buna Ziua Vreau sa achizitionez o masina ce a fost inmatriculata in tara in 2008. Conform normelor metodologice de aplicare a L9/2012 la transcrierea ... (vezi toată discuția)
Taxa de mediu la schimbarea proprietarului oncica1990 oncica1990 Salut ! Sunt foarte confuz si scarbit de taxele statului roman ! Mi-am achizitionat un autotursim, cu doi fosti proprietari in cartea masinii. Prima data ... (vezi toată discuția)