avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1231 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Certificat de nastere copil(din afara casatoriei) care ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Certificat de nastere copil(din afara casatoriei) care are la numele mamei trecut numele din timpul casatoriei

Buna ziua si multumesc anticipat pentru orice raspuns. O prietena a fost casatorita, in timpul casatoriei a avut un copil, a divortat iar in urma divortului si-a reluat numele de fata si a obtinut custodia copilului (prin hotarare judecatoreasca definitiva), nu si-a schimbat actele(buletinul) imediat si dupa o luna s-a reintors din cauza copilului la fostul sot, fara a se recasatori. Dupa un an a mai nascut un copil in al carui certificat de nastere ea este trecuta cu numele sotului si nu cu numele de fata, motivul fiind neschimbarea buletinului in urma divortului. Ce poate face in aceasta privinta, unde se poate adresa, trebuie actiune in instanta sau la primarie? Ea isi va modifica acum buletinul cu numele de fata. Multumesc inca o data.
Cel mai recent răspuns: Petre Enache , Avocat 12:18, 24 Ianuarie 2012
la primarie.. sa aduca noul buletin si hotararea de divort pentru a rectifica actele de stare civila

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat nastere nou nascut - probleme cu numele copilului gil76 gil76 sora mea a ramas gravida dupa o luna a divortat si acum cand s-a nascut copilul la primarie i s-a eliberat un certificat de nastere al copilului pe numele ... (vezi toată discuția)
Numele copilului minor Florentina Maria ioana Florentina Maria ioana Bună ziua, ce nume de familie va purta copilul meu ? Situația este urmatoarea: Am nascut în Danemarca, fiind divorțată de fostul soț ( divorț în dk) ... (vezi toată discuția)
Certificat de nastere adynazoe adynazoe Buna ziua,ma numesc Adyna,am divortat in 2008.De atunci inca port numele fostului sot,neavan posibilitatea de a mi schimba buletinul.Am 2 copii cu actualul meu ... (vezi toată discuția)