Am fost ofiter in cadrul MAPN timp de 10 ani in arma radiolocatie, apoi am lucrat timp de 25 de ani in alte institutii. In 1999 m-am pensionat in sistemul public de pensii.
In noua lege a pensiilor in conformitate cu art.95 aliniat 3 din legea 263/2011 se arata foarte clar cum se face calculul punctajului in situatia celor care realizeaza stagii de cotizare in mai multe situatii pentru care legea prevede stagii complete de cotizare diferite. Mai concret in situatia mea punctajul obtinut in perioada 1964-1974 cand am fost cadru activ in armata, se imparte la 20 de ani, cat este stagiul complet de cotizare pt. armata. Pentru perioada 1974-1999 se imparte la 30 de ani. Se insumeaza punctajele obtinute si se obtine punctajul mediu anual.
Am solicitat acest lucru Casei sectoriale de pensii a MAPN si Casei de pensii
judetene Ilfov. Am solicita si trecerea celor 10 ani din armata la grupa I de munca deoarece specialitatea radiolocatie face parte din categoria conditiilor de munca speciale.
Nu am obtinut nimic, ma paseaza de la una la cealalta.
Ce pot face in continuare? Am dreptate sa cer aceasta recalculare?
Referitor la art. 95 din Legea nr. 263/2010, nu am inteles ce ati solicitat, concret, celor doua institutii. Aceasta prevedere se aplica celor carora li se deschid drepturile de pensie incepand cu data de 1 ianuarie 2011, deci nu este aplicabila in cazul dvs. Am inteles ca v-ati deschis drepturile de pensie in 1999, in sistemul public de pensii. Perioada de 10 ani lucrata in cadrul MApN a fost sau nu valorificata? Daca da, nu aveti ce sa solicitati.
In privinta solicitarii dvs. referitoare la "trecerea celor 10 ani din armata la grupa I de munca deoarece specialitatea radiolocatie face parte din categoria conditiilor de munca speciale", casele de pensii nu au atributii in acest sens. Perioadele lucrate in grupe de munca sau in conditii deosebite/speciale se dovedesc cu adeverinte emise de fostul angajator. In niciun caz casele de pensii nu pot aprecia, de la sine putere, ca anumite perioade sunt lucrate in grupe de munca sau in conditii deosebite/speciale.
Adeverinta
t
Hristos a inviat.Ma adresez in numele tatalui meu care la sfarsitul lunii aprilie a iesit la pensie pentru limita de varsta.In anii 1973-1974 a lucrat in ... (vezi toată discuția)