avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1046 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Acte necesare deschidere succesiune in instanta
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Acte necesare deschidere succesiune in instanta

Unchiul meu a decedat acum doi ani, tatal meu (adica fratele) doreste sa deschida succesiunea - problema este ca tatal meu si sotia unchiului(singurii mostenitori) nu se inteleg, asa ca trebuie deschisa o actiune in istanta si nu stim exact ce trebuie facut .
Tatal meu nu are nici macar certificatul de deces si nici nu stie daca sotia a facut succesiunea, deoarece ea a intrerupt orice fel de legatura cu noi . As vrea sa stiu daca ma poate ajuta cineva cu detalii despre ce trebuie facut exact.
:-/
Cel mai recent răspuns: cristines , utilizator 22:34, 24 Ianuarie 2012
-inscris de la notarul public conform caruia nu s-a dezbatut succesiunea de pe urma defunctului x. (aproximativ 200 lei taxa)
-acte de stare civila
-acte de proprietate ale bunurilor din masa de impartit
-taxa timbru
-timbru judiciar
-cerere de chemare in judecata
- bani (pentru expertizele judiciare), timp ...
bafta !
Multumesc mult pentru raspuns, dar aveam nevoie de ceva mai detaliat.
Imi poate recomanda cineva un avocat bun in Timisoara?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezbatere succesiune in instanta ContSters257326 ContSters257326 Buna ziua apelez la comunitatea avocatnet, fiindca nu sunt lamurit, desi am discutat atat la notar cat si cu un avocat, care sunt modalitatile de dezbatere ... (vezi toată discuția)
Dreptul familiei Olteanu Aura Olteanu Aura Buna ziua!Am nevoie de sfatul dvs in legatura cu cererea unor drepturi. Tatal meu este mort de 7 ani, iar bunicii din partea lui la fel.Fratele tatalui ... (vezi toată discuția)
Deschidere succesiune laura-jurist laura-jurist Buna ziua. cum sa procedez in urmatoarea situatie: 1. exista un defunct, decedat in 15.06.2011. in urma lui au ramas sotia supravietuitoare si un copil, ... (vezi toată discuția)