avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 504 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Se plateste medicul pentru deplasare la domiciliul ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Se plateste medicul pentru deplasare la domiciliul pacientului?

Buna ziua, as avea si eu o intrebare daca poate cineva sa-mi spuna:Am o ruda care nu se poate deplasa la medicul de familie ca e bolnava si fiica ei a chemat pe maine sa vina acasa medicul. Intrebarea mea ar fi: in afara de "atentia" care se da oricum, mai trebuie platit ceva (din punct de vedere legal), este in vigoare legea aia cu coplata, se aplica ?. Multumesc mult daca ma poate ajuta cineva.
Cel mai recent răspuns: ContSters136493 , utilizator 18:18, 24 Ianuarie 2012
Medicul de familie viziteaza bolnavul fara a fi nevoie de vreo plata dar are obligatia sa recomande ingrijiri medicale la domiciliu, dupa caz. Acesta va efectua o evaluare clinica si paraclinica, prescrierea tratamentului si urmarirea evolutiei bolnavilor cu afectiuni cronice, in limita competentelor, trimestrial sau lunar. Prin urmare, poate veni odata, de doua ori dar va fi necesara o consultatie de specialitate in functie de boala de care sufera persoana respectiva motiv pentru care va recomanda ingrijiri medicale la domiciliu care pot fi facute de alti medici.
[ link extern ]
[ link extern ]
Informatiile oferite de site-ul casei de santate Bucuresti (de ex.) nu sunt chiar asa detaliate asa ca cel mai bun raspuns il veti afla de la medicul respectiv.
Multa sanatate.
L.C.
Pilu a scris:

Buna ziua, as avea si eu o intrebare daca poate cineva sa-mi spuna:Am o ruda care nu se poate deplasa la medicul de familie ca e bolnava si fiica ei a chemat pe maine sa vina acasa medicul. Intrebarea mea ar fi: in afara de "atentia" care se da oricum, mai trebuie platit ceva (din punct de vedere legal), este in vigoare legea aia cu coplata, se aplica ?. Multumesc mult daca ma poate ajuta cineva.




Nu se aplica coplata,doar ca sa speram ca maine sa nu fie al patrulea pacient vizitat la domiciliu,caci atunci se va considera serviciu la cerere si se va plati.Consultul la domiciliu face parte din pachetul de servicii medicale de baza.(NORME COCA2012):
E. Consultaţii la domiciliul asiguraţilor maximum 20 de consultaţii pe lună pe medic cu listă proprie de persoane asigurate înscrise dar nu mai mult de 3 consultaţii pe zi.NOTA 1: Consultaţiile la domiciliu se consemnează în „Caietul de consultatii la domiciliu” care va conţine: data şi ora consultaţiei, numele prenumele si CNP-ul asiguratului căruia i s-au acordat serviciile medicale, motivul deplasării la domiciliu, diagnosticul prezumat, tratamentele administrate, semnătura beneficiarului sau numele, prenumele, CNP-ul şi semnătura aparţinătorului, bilet de trimitere (seria şi numărul ), după caz. Informaţiile din Caietul de consultaţii la domiciliu se transcriu în fişa medicală.
NOTA 2: Pentru bolnavii cronici nedeplasabili (insuficienţă cardiacă clasa NYHA IV, paraplegie, tetraplegie, fază terminală etc.) consultaţia se acordă în aceleaşi condiţii ca şi la cabinetul medical. În cadrul consultaţiei la domiciliu, medicul de familie efectuează şi controlul periodic al acestor bolnavi.
NOTA 3: Pentru bolnavii cu afecţiuni acute/subacute consultaţia la domiciliu se acordă în aceleaşi condiţii ca şi la cabinetul medical.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Medicul de familie este obligat sa faca vizite la domiciliu? kiss lilla kiss lilla Buna ziua, Daca medicul de familie este chemat, este obligat sa se deplaseze la domiciliul pacientului ( eventual contra cost)? Multumesc, Kiss Lilla (vezi toată discuția)
Vizite medicale gratuite sau nu? dara3923 dara3923 buna ziua! as dori sa aflu:[b] cate vizite gratuite anual la medicul de familie si cate trimiteri gratuite anual la medici specialisti au dreptul parintii mei ... (vezi toată discuția)
Are, medicul de familie, obligatia de a vizita bolnavul la domiciliu? flori54 flori54 Buna ziua! Sunt in situatia dificila de a avea in grija acasa o bolnava de 87 de ani care a fost operata la un picior fracturat. Are si o plaga dehiscenta ... (vezi toată discuția)