avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1059 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... nastere in timpul CIC
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

nastere in timpul CIC

o salariata care se afla in cig pana pe 06.12.2008 dar naste in cursul lunii noiembrie 2008, mai este necesar sa reia activitatea? ce acte sunt necesare pentru al doilea dosar de intrare in cig? multumesc
Cel mai recent răspuns: Nicoleta Ilea , Consultant resurse umane 11:05, 28 Octombrie 2008
Nu, nu este necesara reinceperea serviciului pentru a beneficia de indemnizatia lunara crestere al doilea copil in cazul dvs, intrucat peroada cresterii primului copilul se considera perioada asimilata:

NORME METODOLOGICE de aplicare a prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 148/2005 privind susţinerea familiei în vederea creşterii copilului, cu modificările şi completările ulterioare / CAPITOLUL II /
(7) Cele 12 luni prevăzute la alin. (1) pot fi constituite integral şi numai din perioadele prevăzute la art. 1 alin. (2) din ordonanţa de urgenţă, dacă persoana s-a aflat în una sau mai multe dintre următoarele situaţii:
q) a beneficiat de indemnizaţia lunară pentru creşterea copilului până la vârsta de 2 ani, respectiv până la 3 ani în cazul copilului cu handicap.

Insa pe perioada 'suprapusa' nu veti primi decat o indemnizatie crestere copil, conform acelorasi norme:

Art. 8 (1) În cazul în care persoana îndreptăţită, beneficiară a concediului şi a indemnizaţiei lunare pentru creşterea copilului în vârstă de până la 2 ani, respectiv 3 ani în cazul copiilor cu handicap, naşte în această perioadă unul sau mai mulţi copii .... concediul pentru creşterea copilului, prevăzut la art. 1 alin. ( 1) din ordonanţa de urgenţă, se prelungeşte corespunzător până la încheierea duratei de acordare pentru cel din urmă copil, conform legii, a
concediului şi indemnizaţiei pentru creşterea copilului.
(2) În situaţia prevăzută la alin. (1) se acordă o singură indemnizaţie.

O zi buna!
Nu este necesara reinceperea serviciului.
In decembrie cand veti termina concediul si indemnizatia pentru primul copil, cu acelasi set de documente cu care ati mers pentru primul copil, aceleasi sunt si acum:
- cerere, formular dat de la primarie si completat de angajator,
- certificat nastere copil,
- declaratie de la sot ca nu beneficiaza de cic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ccc al doilea copil Moni ant Moni ant Primul copil face 2 ani in 31 iulie 2017,in 6 iulie 2017 voi naște ce-l de-al doilea copil.Ce trebuie să fac pt a beneficia în continuare de prenatal?? (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil nicoletacarutasu nicoletacarutasu Cum se calculeaza indemnizatia pentru crestere copil in urmatoarea situatie: primul copil implineste varsta de 2 ani la data de 23 dec. 2010 iar cel de al ... (vezi toată discuția)
Nastere al doilea copil in timpul concediului de crestere a copilului mihaela982@yahoo.com mihaela982@yahoo.com Bună ziua, mă aflu în concediu de creștere a copilului , pana pe data de 19 aprilie 2018 , când primul copil împlinește 2 ani , și ar trebui sa nasc al ... (vezi toată discuția)