avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort in lipsa
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort in lipsa

Daca sotul meu vrea sa intenteze divort si eu sunt plecata din tara,se poate pronunta divortul in lipsa mea?
Doresc acest divort,dar nu din motivele invocate de el si nu in conditiile lui.
Daca eu nu ma pot prezenta in instanta sa-mi sustin cauza cu probe si martori,poate divorta in lipsa?
Ce ar trebui sa fac?
Cel mai recent răspuns: Eladaela , utilizator 18:23, 24 Ianuarie 2012
Daca tot va doriti acest divort, puteti face un efort sa veniti in tara la primul termen, unde, conform ultimelor prevederi, veti fi audiati in camera de consiliu si veti declara ca sunteti amandoi de acord cu divortul.
In aceste conditii, nu va mai fi nevoie de motive de divort, de audieri de martori sau alte probe.
Nu ne spuneti daca sunt copii minori din casatorie, aici s-ar mai complica lucrurile.
Da,am doi baieti,unul minor.Si din pacate mi-ar fi imposibil sa vin in tara.Se poate cere o amanare pana as putea veni?Si care este perioada maxima de amanare?
Ultima modificare: Marți, 24 Ianuarie 2012
Eladaela, utilizator
Nu, instanta nu poate amana cauza pana la momentul venirii dvs. in tara, insa aveti posibilitatea sa va angajati un avocat procurator ( avocat imputernicit in baza unei procuri speciale) caruia sa-i inmanati totodata si dovezi ale resedintei din tara pe al carei teritoriu va aflati.
In acest mod avocatul dvs va poate reprezenta interesele in fata instantei de judecata, facand dovada resedintei dvs. si implicit imposibilitatii dvs. de a fi prezenta la procesul de divort.
Va multumesc cu respect.
Am citit un raspuns la o postare si as dori sa va mai intreb si eu ceva,daca aveti amabilitatea sa imi raspundeti.Am si eu un copil minor.Daca tatal a specificat in cererea de divort ca este de acord ca cei doi copii sa ramana la mine,asta include si "autoritatea parinteasca se exercita de mama"??

Alte discuții în legătură

Copii la bunici cât mama e plecată la muncă în străinătate 85ana85 85ana85 Buna.daca duc copii la parinti mei si eu nu sunt divortata de el doar suntem despartit el poate sa mii ia de acolo daca eu plec in strainatate ? (vezi toată discuția)
Scoaterea a doi minori din tara elena berechet elena berechet buna ziua as vrea sa imi scot copii din tara sunt mama lor si nu am intocmit inca un divort cum pot face acest lucru si care sunt consecintele fara acordul ... (vezi toată discuția)
Rog lamuriri ptr incepere divort. vizo vizo buna seara ,sint in pragul unui divort si vreau sa stiu ce greseli sa evit ,am 2 copii minori si am nevoie de sfaturi ca nu stiu cum sa procedez,sotia merge sa ... (vezi toată discuția)