Daca sotul meu vrea sa intenteze divort si eu sunt plecata din tara,se poate pronunta divortul in lipsa mea?
Doresc acest divort,dar nu din motivele invocate de el si nu in conditiile lui.
Daca eu nu ma pot prezenta in instanta sa-mi sustin cauza cu probe si martori,poate divorta in lipsa?
Ce ar trebui sa fac?
Nu neaparat, pentru ca domiciliul minorilor poate fi stabilit la dvs., iar autoritatea parinteasca poate fi stabilita sa apartina ambilor parinti.
Desigur exista si varianta ca domiciliul minorilor sa fie stabilit la dvs. si autoritatea parinteasca sa va apartina numai dvs.
Deci depinde ce solicita reclamantul exact, depinde ce doriti dvs. exact si in final daca nu exista intelegerea partilor, depinde ce solicitati dvs. si cum va aparati.
Din pacate si in detrimentul copiilor,intelegerea partilor nu exista si toate solicitarile sunt doar orgolii.Adica pot ramane copiii la mine,el le da pensia de intretinere(ptr care exista deja o hotarare judecatoreasca),dar probabil vrea ca autoritatea parinteasca sa apartina ambilor parinti.In conditiile in care nu a vazut copiii de aproape doi ani,de sunat i-a sunat de Pasti, de Craciun si de ziua lor,nu stiu de ce si-ar dori autoritate parinteasca comuna.
Va multumesc ptr amabilitatea de a-mi raspunde!