avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 747 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Am fost dat in judecata de proprietarul din acte al ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Am fost dat in judecata de proprietarul din acte al autovehiculului

buna ziua,
in 11.2009 am cumparat printr-un schimb un ford de la o persoana din harghita, am facut un schimb de masini , iam dat una neinmatriculata si mia dat una inmatriculata pe numele lui. am facut vanzare cumparare , mia trimis fisa de inmatricuare si fiscal, nu am mai trecut masina la financiar pe mine pt ca in ian 2010 am vandut amsina unei persoane din bacau !! nu am luat nici un act de la persoana din bacau , iam facut vanzare cumparare de pe mine pe el da a ramas la el, nu am decat numele lui !!
acum , ii ian 2011 ma dat in judecata solicitand urmatoarele lucruri :

1. sa constate judecatoria ca prin contractul de vanzare cumparare mi-a instrainat masina
2. ma obliga sa radiez masina sau in caz de refuz hotararea sa ii serveasca lui pt formalitatile de radiere
3. sa ii platesc impozitul achitat de el pe 2010 cu toate ca mia trimis fisa de radiere de la finante - deci nu ar avea ce plateasca ca era radiata de la finante.

ce am de facut in cazul asta?
ce se intampla daca nu ma prezint la instanta?

va multumesc tuturor
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 18:23, 24 Ianuarie 2012
Poti merge pe lipsa calitatii procesual pasive. Practic ce sa radiezi daca nu ai imatriculat. In fine, aceste proceduri necesita cunostinte juridice. Daca nu te prezinti si ii admite te poate obliga si la cheltuieli de judecata, ce risti? Risti sa fi obligat la plata unei sume de bani.
gaby645 a scris:

in ian 2010 am vandut amsina unei persoane din bacau !

Cum ati vandut masina ,avand in vedere ca nu ati pus la dispozitie certificatul fiscal?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum scot masina din.finante Salupe1 Salupe1 Salutare la toti,am o nelămurire si nu stiu unde si ce sa mai fac,am vandut o masina anul trecut,am făcut actul de vanzare/cumparare,fisa tot,am fost la ... (vezi toată discuția)
Anulare impozit in cazul vanzarii masinii johnny37 johnny37 Buna ziua, Am o nelamurire legata de impozitul auto si as dori daca poate cineva sa ma ajute. Eu sunt din Falticeni, jud. Suceava si in august 2008 am ... (vezi toată discuția)
Vanzare masina cu probleme bursasiu06 bursasiu06 Am vandut o masina acuma 1 luna , si am uitat sa scriu in certificat ca o incredintez cumparatorului + cand ma-m dus la primarie dupa certificatul fiscal cu ... (vezi toată discuția)