avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Vanzare masina cu probleme
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Vanzare masina cu probleme

Am vandut o masina acuma 1 luna , si am uitat sa scriu in certificat ca o incredintez cumparatorului + cand ma-m dus la primarie dupa certificatul fiscal cu toate acetele . mi sa spus ca trebuie ca cumparatorul sa merga sa o treaca pe numele lui la primarie, a mers a trecuto mia adus foaie , iar mi sa spus ca trebuie trecut la politie pe numele lui intre timp am ramas asa si cumparatorul vrea sa vand masina nu o mai imatriculeaza.
Ce mai pot face eu in situatia aceasta?? ca sa raman cu masina vandut si curat.
Ultima modificare: Duminică, 24 August 2014
bursasiu06, utilizator
Cel mai recent răspuns: bursasiu06 , utilizator 12:31, 1 Septembrie 2014
Dv dupa tranzactionare auto,in termenul legal ati radiat auto din evidenta fiscala ?
Daca ati radiat auto de pe rolul fiscal nu va mai revin alte obligatii
Radiera se face la primarie nu ?? am dust contracut si tote cele la primarie mia dat ceva harite ( fiscalul parca ) si a zis ca sa ma scuata de la impozit trebuie sa o traca vanzatorul pe el masina , si el a trecut decat la primaria din Oradea , da nu a ma inmatriculato.
Nu ma poate ajuta nimeni ??
Certificatul Fiscal atesta ca masina e cu taxele la zi, trebuia sa cereti radierea autoturismului din evidenta fiscala, de pe numele dvs. Ca sa va "scuata" de la plata impozitului este suficienta "decat" radierea de la primaria de care apartineti.
In momentul in care cumparatorul a trecut masina in evidenta la primaria de care apartine, obligatiile de plata a taxelor si impozitelor ii apartin. Nu trebuie sa o inmatriculeze, poate sa o vanda mai departe linistit.
Care e intrebarea dvs pana la urma? Masina e vanduta, nu va mai apartine. La politie schimbarea de proprietar se face automat in momentul inmatricularii, nu este necesara interventia fostului proprietar, cum era inainte de aparitia telefoanelor fara antena.
Ultima modificare: Vineri, 29 August 2014
savysb, utilizator
Daca el circula cu masina asa , toate amenzile vin pe numele meu. Eu acuma nu mai am actele masini cum as putea sa o radiez de la impozit ( la primarie ) ??? Doar trebuie sa merg si sa le cer lor asta??
" trebuia sa cereti radierea autoturismului din evidenta fiscala " unde anume cer asta?? la primarie??

Alte discuții în legătură

Radiere auto fiscal alexz0ne alexz0ne Buna ziua, Acum 8 luni de zile am vandut un autoturism catre o alta persoana .Acel autoturism a apartinut altei persoane si eu am efectuat doar revanzarea. ... (vezi toată discuția)
Scoatere de la impozite si taxe a unui autoturism vechi... ela-ela ela-ela Buna ziua Fratele meu a vandut un autoturism in urma cu cativa ani unui coleg si a incheiat un contract de vanzare-cumparare (autentificat la ambasada). Acel ... (vezi toată discuția)
Vanzare auto fara radiere tone tone am vandut o masina, am facut contract de vanzare-cumparare,dar masina a ramas pe numele meu, deci nu am radiat-o. La mine a ramas cartea masinii. Persoana ... (vezi toată discuția)