avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2010 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... art 261 cod proc civ
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

art 261 cod proc civ

O incheiere de sedinta care nu este semnata de judecator si care nu prevede calea si termenul de atac conform art. 261 cod proc civ., este valabila?
O sentinta care nu este semnata de judecator si apelul a fost formulat pe alte motive, se mai poate adauga,ca si motiv de apel, lipsa semnaturii judecatorului? Pana acum, in apel au fost o amanare pentru studiere motive apel si 2 amanari pentru solutionare litigiu pe cale amiabila,( bineinteles nu s-a ajuns la nicio intelegere)

Ultima modificare: Marți, 24 Ianuarie 2012
Cornel Vasile, Consilier juridic
Cel mai recent răspuns: polloctav , utilizator 08:09, 26 Ianuarie 2012
FONDUL CAUZEI NU S-A JUDECAT A FOST RESPINS PENTRU CA INSTANTA A INVOCAT EXCEPTIA LIPSEI CALITATII PROCESUALE A PARATILOR, chemati in judecata in calitate de mostenitori. Instanta a invocat ca singura dovada a acestei calitatii este certificatul de mostenitor iar eu prin cererea care mi-a fost respinsa, am cerut expres acest lucru, dovedind prin alte acte ca respectivii au calitate de succesori, adica au acceptat succesiunea tacit si nu expres.
teribilutza a scris:

Prin incheiere instanta de fond s-a pronuntat asupra tardivitatii unei cererii


ori este exceptie de tardivitate ori este lipsa calitatii procesuale? oricum, nu au cale de atac separata, se ataca impreuna cu fondul. faceti confuzie intre notiuni si de aici toata problema dvs privind acest caz. si nici avocatul dvs nu va ajuta cu explicatii pertinente, din ce spuneti.

oamenii acestia nu recunosc un contract facut intre mine si defunct, i-am chemat in judecata in calitate de mostenitori si cand instanta mi-a cerut sa fac dovada ca acestia sunt mostenitorii am adus acte clare din care se vede ca au acceptat mostenirea, dar nu si-au facut certificate. (au fost parti civile in procesul penal, defunctul a murit intr-un accident)
nu fac confuzie!!!!
Actiunea principala este recunoasterea unui contract.
Am chemat parati in calitate de mostenitori, eu nu recunosc acest contract, dar nu au certificat de mostenitor cu toate ca ei sunt succesori persoanei cu care am avut contract, iar eu am cerut instantei sa le recunoasca aceasta calitate, cererea fiind respinsa de instanta ca tardiv formulata.
pentru ca respectivi nu au certificat de mostenitor, instanta a dedus ca nu nici calitate procesuala pasiva, exceptia privind lipsa calitatii pasive a paratilor fiind invocata din oficiu de instanta.
pe cale de consecinta, fondul a fost respins, fara dezbateri, fara martori, fara concluzii.
Referitor la completarea motivelor de apel mentionate de "teribilutza", lipsa semnaturii constutuie motiv de nulitate chiar invocat in fata instantei de recurs, intrucat este nulitate de ordine publica (vezi si art.105 c.p.c.)
Ultima modificare: Joi, 26 Ianuarie 2012
polloctav, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Instanta de judecata nu a cercetat fondul cauzei icabulancea icabulancea Am deschis un proces intrucit persoana autorizata care a intocmit documentatia cadastrala a modificat limita de proprietate (am formulat Plingere impotriva ... (vezi toată discuția)
Lipsa calitatii procesuale pasive Artigas Artigas Va salut, Intr-un dosar care s-a judecat pe fond,instanta a admis exceptia lipsei calitatii procesuale pasive a uneia dintre parti care avea in dosar ... (vezi toată discuția)
proces pentru reincredintare minora sicorn sicorn Buna seara, am avut un proces pentru reincredintare minora iar la al doilea termen avocatul paratei a invocat lipsa calitatii procesuale pasive a mamei ... (vezi toată discuția)