avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 832 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Somaj dupa concediu pentru cresterea copilului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Somaj dupa concediu pentru cresterea copilului

salut. dupa terminarea ccc de 2 ani se poate intra direct in somaj? daca da, care sunt conditiile? merci.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:45, 25 Ianuarie 2012
1. Cat ati fost in CCC ati avut CIM suspendat.

2. Cand terminati CCC trebuie sa faceti o cerere catre angajator prin care sa solicitati incetarea suspendarii CIM si reluarea activitatii in baza aceluiasi CIM.

3. - Daca angajatorul a desfiintat locul de munca va poate concedia cu art.65 din Codul muncii (desfiintarea postului) si veti putea beneficia de indemnizatie de somaj.
- Dar pentru asta trebuie sa va acorde preavizul de 20 zile lucratoare si apoi sa va concedieze.
Prietena mea a terminat ccc pe 17 ianuarie 2012. De pe 16 pana pe 20 a fos internata( pentru o alergie puternica), si medicul de familie i-a dat concediu medical pana astazi, 25.01.2012. Dansa nu mai are posibilitatea de intoarcere la locul de munca pentru ca nu are cu cine lasa cei 2 copii. Institutia la care e angajata i-a spus ca nu o poate da in somaj deoarece ei au la fortele de munca anunt pentru angajare pe acel post si nu de desfiintare. Este vre-o solutie?
Scuze ca nu am fost destul de explicita de la inceput.
1. Angajatorul nu poate declara locul de munca vacant deoarece el este ocupat de persoana aflata in CCC, conform CIM al ei.

2. Ramane valabil ce am spus in postarea anterioara.

3. Sa mearga la ITM sa faca o sesizare cu privire la nerespectarea CIM si a Codului muncii de catre angajator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere dupa revenire din cic tbia tbia Buna, doresc sa stiu daca pot fi concediata la revenirea din CIC, daca locul de meu de munca a fost desfiintat? (vezi toată discuția)
Somaj dupa cic raisa0910 raisa0910 buna seara se poate intra in somaj dupa terminarea concediului de crestere a copilului? multumesc (vezi toată discuția)
Pot intra in somaj dupa ccc? MarinaSoare MarinaSoare Buna pe 25 martie copilul implineste 2 ani ,iar eu ar trebui sa incep munca insa doresc sa intru in somaj caci nu am cu cine lasa copilul ,pot intra in somaj ... (vezi toată discuția)