avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 869 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Competenta materiala
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Competenta materiala

in legatura cu competenta tribunalului de a judeca procese si cereri in materie comerciala al caror obiect depaseste 100000 ron s- a schimbat in noul cod civil in sensul ca pana la 500000 judeca judecatoria?daca da,va rog frumos sa mi spune ti unde gasesc si eu ca citii toata legea 71/2011 si nimic.............
am auzit un coleg ca i a fost ridicata exceptia competentei materiale la tribunal si a fost pus sa puna concluzii pe exceptie......
multumesc!!!!!
ma lamurii azi.....vazui solutia trib intr o actiune pe comercial,pretentii,cu valoare peste 1 miliard:admite exceptia competentei materiale a tribun ridicata din oficiu si declina cauza spre judecare la judecatorie....deci e clar
Uitaţi-va daca s-a introdus actiunea pe rolul instanţa înainte 1 octombrie 2011.
Ultima modificare: Joi, 26 Ianuarie 2012
Alvaro Liniers, Avocat
actiunea e introdusa in decembrie 2011....deci e clar
gygycuta2 a scris:

actiunea e introdusa in decembrie 2011....deci e clar

Decizia e nula atunci.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actiunea in pretentii se socoteste comerciala? Daniela Camelia Nicolae Daniela Camelia Nicolae Desi este intemeiata pe art 1349 alin 1 si 2 Noul Cod Civil-raspunderea delictuala, o actiune prin care ni se pretinde o suma de bani pentru ca am ocupat un ... (vezi toată discuția)
Competenta instantelor in materie comerciala Georgeta Anghel (Rusu) Georgeta Anghel (Rusu) Avand in vedere faptul ca art. 2 punctul 1 lit.a) din codul de procedura civila, a fost abrogat prin art. 219 din Legea 71/2011, si tinand cont de prevederea ... (vezi toată discuția)
Legea nr. 71/2011 mmmmela mmmmela buna ziua, poate cineva sa ma ajute spunandu-mi daca in cazul perimarii art. 248 noul cod de procedura civila alineat 3 care a fost abrogat prin art.219 pct 3 ... (vezi toată discuția)