Buna ziua,
ma numesc Alex si as avea nevoie de ajutor cu o informatie, daca se poate: exista o modalitate legala prin care pot afla informatii/probe despre bunastarea economica a tatalui meu?
Intreb pentru ca tatal meu, om instarit, cetatean strain si roman (are dubla cetatenie), de care mama a divortat acum 20 de ani, a cerut pe cai legale sa nu mai plateasca pensia alimentara mamei mele (aprox. 6 milioane lei/luna). Motivul invocat: castiga doar 12 milioane jumatate si mai are o a doua familie.
Procesul a fost deschis in strainatate (pentru ca tot acolo s-a oficiat atat casatoria cat si divortul). Actualmente procesul s-a incheiat, tata fiind obligat sa plateasca in continuare pensia respectiva.
In timpul procesului am contactat 3 avocati diferiti in Romania pentru a obtine probe despre bunastarea economica a tatalui meu. Toti avocati au acceptat initial sa ne ajute, apoi ne-au lasat balta. Neavand semnat contract cu ei nici n-am putut sa-i reclamam. Banuim ca s-au comportat astfel pentru ca ar fi vrut sa ne reprezinte si in strainatate, lucru imposibil pentru ca acolo aveam deja un avocat de incredere.
Tatal meu are masini, apartamente si magazine in Bucuresti. Lucreaza in Bucuresti dar si in Moldova si Ukraina unde se pare ca are cateva fabrici.
Cunosc sucursala si Banca din Bucuresti in care obisnuieste sa tina banii (desi cred ca grosul l-a mutat in Moldova sau Ukraina).
In concluzie: as dori sa aflu daca exista vreo metoda legala pentru a obtine informatii/probe despre bunastarea economica a tatalui meu, ca apoi sa le pot folosi pentru a obtine o pensie mai mare pentru mama.
Multumesc anticipat tutror celor care ma vor ajuta.
Ceea ce obtine ca profit pe firme tatal Dvs. apartine numai acestora. Bancile nu va pot da informatii cu privire la banii depusi de catre acesta ca persoana fizica sau juridica, sunt informatii confidentiale.
Sincer eu nu am inteles care este scopul pentru care Dvs. doriti sa aflati toate aceste informatii. Cu ce va ajuta in momentul de fata? Doriti o majorare a pensiei de intretinere?