Buna ziua! Ma numesc Lucia, am 33 ani si o fetita de 6 ani. Am intentat divorțul in Romania in 08.06.2016, pe motivul violentei in familie, lipsei de comunicare si neimplicare in cresterea copilului. La dosar am probe: certificat medico- legal, înregistrări audio de abuz etc. Mentionez ca am dubla cetățenie (româna si a Rep.Moldova), fetita născută in România la fel si cu cetățenie a Rep Moldova. Eu mi-am luat fetita si cateva lucruri personale si am venit în vara în Rep. Moldova, pentru linistea si protecțIa ambelor. Am obținut procura de la el, spunandu-i ca se apropie vacanta de vară si vreau sa merg cu fetița în vizită la bunici. A rămas sa ma reprezinte d-na avocat, până la pronunțarea finală.
In legătură cu divorțul, de atunci si până in prezent nu s-a întâmplat mai nimic. In perioada 08.06.16- 07.12.2016 au fost trei sedinte cu ultima amânare în 25.01.2017. Soluțiile pe scurt au fost: pentru a se face dovada reședinței reclamantei ( 19.10.16), pentru a se lua la cunostinta de înscrisurile depuse la dosar (02.11.16) si administrarea probei testimoniale cu efectuarea anchetei sociale (07.12.16).
D- na avocat mi-a spus ca cel mai bine si in siguranta pentru mine si fetita e sa plec la părinți in MD, fără gândul de a rămâne si in alt oras din România. De asemenea custodia exclusiva pe mine se poate obtine mai usor fiind cu resedinta in alta țară.
Vreau sa ma ajutati sa inteleg de ce durează atât de mult totul cu atatea amânări, fără anchetă socială, audierea martorilor? Soțul este de-acord cu divorțul dar refuză sa accepte custodia exclusivă. Mentionez ca de când am venit în MD, nu s-a implicat cu nimic in creșterea fetiței. Doar de ziua ei in cele 7 luni i-a trimis 100 ron (specific ca are un salariu de aproximativ 4000ron lunar). In timpul căsniciei timp de 10 ani mi-a ascuns veniturile reale.
Eu sunt disperată! Aici mi-am gasit servici ca educator si am 130eur venit lunar. Sunt ajutată de părinți, dar si ei până la o limită ( au probleme de sănătate).
Procura / acordul soțului pe fetiță este valabilă până in aprilie 2017. Ce consecințe sunt dacă până atunci nu se termină totul?
Pot sa mut procesul la Chisinău (stramutare proces)? Cum ar fi mai bine?
Ce se întâmplă dacă trece un an, iar eu nu sunt divorțata. Lui ii convine situația aceasta, nu plăteste încă pensie alimentară si stă cu toate condițiile in casa (mobilată si utilaje cu ajutorul părinților mei).
Cu d-na avocat foarte rar comunic ( o comunicare anevoioasa) prin e-mail sau la telefon o data in 1-2 luni. Ma simt izolată de tot iar privarea la informații referitoare la sedinte, dosar, ma nelinistesc!
Dati-mi va rog o soluție la cazul meu!
Va multumesc!
Lucia