avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 363 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... suucesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

suucesiune

vreau sa stiu si daca bunurile proprii dobandite inainte de casatorie sau in timpul casatoriei (donatie, mostenire) in cazul decesului sotului care detine aceste bunuri se impart si sotuui supravietuitor sau numai decendentilor?
la divort stiu ca bunurile proprii nu se impart. dar bunurile dobandite in timpul concubinajului. va mutumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters141818 , utilizator 22:05, 24 Ianuarie 2012
Patrimoniul defunctului este compus din bunuri proprii si cota parte din bunuri comune. La dezbaterea succesiunii intra in masa succesorala toate bunurile defunctului atat proprii cat si cota parte din bunurile comune. Acesta se imparte intre Sotul supravietuitor si orice clasa de mostenitori cu care vine in concurs la mostenire. Concubina/ concubinul nu are drept de mostenire legala , Decat testamentara, daca testatorul a inteles sa l lase anumite bunuri dupa decesul lui.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bun inainte de casatorie - dupa decers proprietar. ContSters118550 ContSters118550 cand s-a legiferat casatoria ,sotul detinea un autoturism ,intre timp a decedat ,sotia are drptul de proprietate prin deschidere succesiune ? (vezi toată discuția)
Copilul din casatoria anterioara a sotului meu poate pretinde sa mosteneasca bunurile pe care eu le detineam inainte de casatorie, in caz de deces al sotului meu? Lisa30 Lisa30 Ma voi casatori curand cu un barbat care mai are un copil dintr-o casatorie anterioara. Eu am mai multe bunuri mobiliare si imobiliare. In caz de deces al ... (vezi toată discuția)
Bunurile proprii ale defunctului, dreptul sotului supravietuitor asupra lor tata1234 tata1234 Buna ziua, tuturor! Poate ma va lamuri cineva cu privire la urmatoarea speta. Ce sa intampla cu bunurile proprii ale defunctului, achizitionate inainte ... (vezi toată discuția)