avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1053 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... amenzi rutiere in strainatate
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

amenzi rutiere in strainatate

Daca un cetatean roman aflat pe teritoriul unui stat din UE a luat o amenda rutiera, ce se intampla daca nu o plateste? se prescrie? Si daca un cetatean al unui stat UE ia o amenda rutiera in Romania si nu o plateste? Exista asemenea conventii intre Romania si alte state?
Cel mai recent răspuns: anonim , utilizator 00:00, 15 Septembrie 2004
OG 2/2001 privind regimul juridic al contraventiilor,prevede ca la intrarea in tara a cetatenilor straini sau cetatenilor romani cu domiciliul in strainatate,politistii de frontiera le vor elibera tichete de inscriere a contraventiilor.La iesirea acestora din tara le vor prezenta organelor de control, cu eventuala dovada a platii amenzii.
Daca cel care aplica sanctiunea nu cunoaste aceasta prevedere si nu i-o inscrie in tichet.....
Neavind pasaport ,nu stiu cum e prin U.E.!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dubla cetatenie magdai75 magdai75 Buna ziua. Am o problema si caut rezolvarea, si am dat peste siteul acesta si am zis sa-mi incerc norocul. Sunt o romanca cu dubla cetatenie ... (vezi toată discuția)
Este legala retinerea permisului unui cetatean strain pe teritoriul romaniei? Rhona Rhona Vreau sa stiu si eu sigur daca este legal retinerea pasaportului unui cetatean strain pe teritoriul tarii noastre ,atat timp cat este in tranzit . Am intrebat ... (vezi toată discuția)
Custodie adinaaida2018 adinaaida2018 Buna ziua, am 3 copii in custodie. Vrem sa ne petrecem un concediu in Turcia . Va rog sa-mi spuneti ce acte este necesar sa avem asupra noastra astfel incat sa ... (vezi toată discuția)