avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 775 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Daune RCA, drept comercial
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Daune RCA, drept comercial

Am un dosar de daune depus la Asiban in 23;02.2008 pentru un accident din 06.03.2007. In 23.05.2008 primesc o adresa de la Asiban ca sunt de acord cu plata despagubirii, dar sa le trimit un original al unui "proces verbal/nota interna de inlocuire a piesei deteriorate" trimisa de la service auto prin fax la Asiban. Eu am plecat din tara cateva luni. Cand m-am intors in august 2009 ia firma Asiban de unde nu-i. In 2011 cand am revenit a doua oara in tara am facut demersuri si am aflat ca Asiban a fost "cumparata/absorbita" de Groupama Asigurari. Am fost pe 30.12.2011 la Groupama pentru a-mi plati dauna. Inca nu am primit raspunsul lor. Intrebarea mea este daca ei pot invoca prescriptia de 3 ani? Cineva mi-a spus ca nu pentru ca la fuziunea/absorbtie din iunie 2009, obligatiile Asiban au fost preluate de Groupama, iar pentru ca CUI lui Groupama e diferit de CUI Asiban, fiind alta persoana juridica a intervenit NOVATIA. Astfel noul termen de prescriptie ar fi 20.06.2012 ?!? Poate fi cazul unei SUBROGATII daca nu este Novatia ?!?
Rog un raspuns de la cineva care are experienta in Drept Comercial, Asigurari. Ma intereseaza daca solicitarea mea s-a prescris sau inca mai pot solicita despagubirea? Multumesc pentru atentie!

Alte discuții în legătură

Fransiza asigurare casco in lipsa inspectiei de risc verdi verdi Buna ziua, problema mea este legata de fransiza ptr dauna totala, in lipsa inspectiei de risc In octombrie 2008 am cumparat prin leasing financiar de ... (vezi toată discuția)
Problema rca grupama trandafir1 trandafir1 buna ziua. am avut un accident cu o dacie care nu mia accordat prioritate, dupa care am fost la asigurari pt constare.Eu am dus masina la un service unde a ... (vezi toată discuția)
Probleme rca ciprian_stanciu ciprian_stanciu Buna ziua, Am o problema ce-am postat-o deja. Pe scurt, am o bara fata sparta, service-ul cere inlocuirea, dar asiguratorul spune ca trebuie reparata si ... (vezi toată discuția)