avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 842 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... PROBLEMA RCA GRUPAMA
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

PROBLEMA RCA GRUPAMA

buna ziua.
am avut un accident cu o dacie care nu mia accordat prioritate, dupa care am fost la asigurari pt constare.Eu am dus masina la un service unde a venit inspectorul si a facut poze, zin sa precizez ca a demontat toata partea din fata a masina pt a constata toate daunele si mia eliberat o foaie de constatare.
Am lasat masina in service si a plecat din tara pt o sapt , cand mam intors am aflat ca nu au facut nimik la masina si ca trebuie sa astept dupa o aprobare.
Eu am luat masina de la acel service si am duso la varul meu si am reparato.
Dupa 10 zile directorul de la asigurari ma suna si imi spune ca vrea sa vada masina pt a stabile exact cum sa intamplat accidentul.
Am fost cu masina la reprezentata audi unde au puso pe tester pt a vedea date privind airbegurile, dar eu reparasem masina intre timp asa ca nu au putut sa vada nimic sidomnul director nu vrea sa imi dea acceptul de plata din acesta cauza.
Imi puteti spune daca este legal acest lucru?
Vreau sa spun ca eu am pus la dispozitie masina curca 1 sapt si la service pana sa o duc sa o repar in regim propriu si nimeni nu a venit sa o expertizeze.
Avand constatarea inspectorului aveai voie sa repar masina oriunde?
Cum pot sa procedez in acest caz ?

Va multumesc anticipat.
Dan Stanciu
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 22:36, 13 Februarie 2010
teoretic, aveti dreptate, dar in practica situatia este in defavoarea dvs.. asigurarile dau acceptul d e reparare numai in serviceurile autorizate de ele... si inca ceva.. sumele ce le platesc pentru reparatia masinii din plita RCA depaseste si d e 3-4 ori valoarea reaparatiei masinii in regie proprie
In aceasta situatie e vorba de lipsa de profesionalism din partea inspectorului Groupama. Constatarea fiind facuta in service trebuia sa i se precizeze clientului conditiile de despagubire.In conditiile Groupama daca timp de 5 zile de la avizare nu se prezinta nimeni sa efectueze constatarea sau in cazul de fata reconstatarea si nici nu a fost instiintat clientul cu privire la necesitatea efectuarii unei reconstatari ,acesta are dreptul sa-si efectueze reparatia si sa prezinte asiguratorului devizul de reparatie.In acest caz asiguratorul poate in cel mai rau caz sa nu accepte pretul manoperei/ora sau pretul unor piese daca is-a facut precizarea in scris pe nota de constatare, altfel asiguratorul nu poate sa-i refuze despagubirea.
Domnul director de asigurari, sa faca bine si sa-si cheme inspectorul care a facut constatarea si daca are dubii, sa-i impute acestuia reparatia.Pe baza constatarii si documentelor de plata piese/manopera, aveti dreptul sa solicitati plata daunei.Singurele obiectiuni pot fi facute daca s-au inlocuit/reparat piese in plus fata de constatare, sau daca pretul acestora este mai mare decat cel practicat pe piata.Chestia cu service-ul agreat , nu poate fi invocata decat daca se solicita plata directa acestuia si nu decontarea facuta de pagubitul care isi achita singur facturile.
Cat despre afirmatia anterioara privind diferentele: nu platile catre service sunt de doua-trei ori mai mari(nu se justifica) ci suma acordata pentru reparatia in regie proprie, poate fi diminuata, fiind calculata pe baza constatare/deviz intocmit de asigurator(tot dupa normativele uzuale in piata) si eventual pretul manoperei este considerat lacel mai mic pret practicat de service-urile din piata locata si nu contine TVA.(De ex. la Buc.preturile manoperei au fost dintotdeauna cam duble fata de provincie)
Ultima modificare: Sâmbătă, 13 Februarie 2010
nucu$, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurare facultativa casco RamonaBianca RamonaBianca Sunt posesorul unei asigurari facultativa casco, am avut un accident , s-a stabilit constatarea initiala, si mi-a fost inaintata de catre asigurator suma de ... (vezi toată discuția)
Despagubire rca, calcul dauna tutuianu tutuianu Am fost implicat intr-un accident rutier fara victime am facut o amiabila cu vinovatul . Am fost la firma dansului de RCA unde am iesit culpa comuna am accepta ... (vezi toată discuția)
Despagubire societate asigurari g_leabu g_leabu buna seara... numele meu e george si am nevoie de o indrumare la urmatoarea problema : saptamana trecuta tatal meu aflandu-se oprit la o trecere de pietoni a ... (vezi toată discuția)