Am o problema ce-am postat-o deja. Pe scurt, am o bara fata sparta, service-ul cere inlocuirea, dar asiguratorul spune ca trebuie reparata si refuza inlocuirea. Ce este de facut?cine are dreptate. Tind sa cred ca service-ul pentru ca cei de-acolo au pregatire tehnica spre deosebire de cei de la asigurari care au terminat ASE-ul.
Cui ma adresez? Plangere CSA? cum se decide cine are dreptate?
In cazul dvs ,service-ul are dreptate,deoarece solicita inlocuirea componentelor deteriorate cu piese noi
Asiguratorii solicita reparatii-cunoscut fiind faptul strategia acestora de reducere a costurilor
Staruiti a se inlocui componentele/ansamblele deteriorate cu piese noi originale
Sau poate ca cei din service au un target de atins in ceea ce priveste vanzarea de piese...
Este destul de greu de dat un raspuns daca nu vedem avaria.
Sunt situatii in care este necesara inlocuirea piesei avariate, dar sunt si situatii in care remedierea avariei se poate face prin reparatie + revopsire.
Un raspuns clar in acest sens nu se poate da (cine are dreptate service vs. asigurator), daca nu poate fi vizualizata piesa avariata.
Cel mai indicat era sa fi facut o mentiune-obiectie pe nota de constatare emisa de asigurator, in care sa va aratati nemultumirea in legatura cu solutia stabilita, si sa va argumentati acea obiectie: "Nu sunt deacord cu soluia de reparatie intrucat ....... . Solicit inlocuire barei fata, intrucat..... (treceti argumentele dumeavoastra)".
Eu am ales ca service o reprezentata pentru marca mea de masina, acum am o alta intrebare. Daca service-ul pe care l-am ales nu are echipament de reparatie bari de plastic? Ce se intampla?
Aceasta nu e problema asiguratorului.
Atat timp cat pe piata exista solutii de remediere, fara inlocuire, iar unitatea reparatoare nu are implementata aceasta tehnologie sau nu doreste implementarea ei, problema se afla in curtea service-ului.
Asiguratorul va deconta valoarea cea mai mica pentru a readuce in starea initiala bunul avariat (contravoalore reparatie si nu inlocuire).
Dauna auto
catalin potlog
In cazul unei daune auto, cine are dreptul de a decide cat valoreaza reparatia si daca se repara sau se inlocuiesc reperele avariate, inspectorul de daune sau ... (vezi toată discuția)