avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 823 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... dauna auto
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

dauna auto

In cazul unei daune auto, cine are dreptul de a decide cat valoreaza reparatia si daca se repara sau se inlocuiesc reperele avariate, inspectorul de daune sau personalul reprezentantei auto la care se face constatarea?
Asiguratorul poate sa nu accepte valoarea reparatiei si sa acorde o suma mai mica fara a inlocui piesele deteriorate cu altele originale (ce este pe masina)?
In ce conditii se poate intenta un proces in acest caz si cat este posibil sa dureze?

Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 21:20, 8 Martie 2010
Inspectorul de daune se pronunta pentru constatarea initiala la suprafata,urmand ca ulterior ,in raport de complexitatea daunei,cu ocazia operatiilor de dezmemebrare componente deteriorate sa se poata constata si consemna eventuale degradari/distrugeri de componente
Asiguratorul poate sa nu accepte valoarea reparatiei
In conditiile in care valoarea acordata este discordanta fata de valoarea reala
Dupa constatarea initiala inspectorul de dauna al asiguratorului poate fi chemat in service pentru reconstatari dar si pt. a discuta cu reparatorul vizavi's de solutiile tehnice recomandate de acesta, unde cu ajutorul unor note tehnice documentate reparatorul poate solicita o alta solutie tehnica. Da, e adevarat ca asiguratorul poate sa nu fie de acord cu suma de pe deviz,daca: suma de pe deviz depaseste valoarea masinii la data daunei; daca vechimea masinii nu recomanda inlocuirea unei piese vechi cu una noua; daca la demontare se constata ca unul din elemente a mai fost reparat. Toate aceste lucruri le aveti cuprinse in conditiile de asigurare, anexa la polta de asgurare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stabilire dauna :inlocuire sau reparatie mitrofanmarian mitrofanmarian Am un dosar de dauna la carpatica cu umatoarele daune pe partea dreapta: aripa fata pocnita (este din plastic), portiera fata infundata peste 70% din ... (vezi toată discuția)
Cerere de despagubire ardaf prioan prioan Am vorbit azi cu cei de la ARDAF si au zis sa trec pe la ei sa semnez o cerere de despagubire. Reamintesc ca am avut un accident cu un autocar polonez, el ... (vezi toată discuția)
Probleme rca ciprian_stanciu ciprian_stanciu Buna ziua, Am o problema ce-am postat-o deja. Pe scurt, am o bara fata sparta, service-ul cere inlocuirea, dar asiguratorul spune ca trebuie reparata si ... (vezi toată discuția)