de 5 ani fostul sot se eschiveaza de la o plata a pensiei alimentare conforme cu venitul lui pe motiv ca nu are venit (dovedit doar prin o declaratie personala). mentionez ca el lucreaza in strainatate inca din perioada casatoriei si este angajat acolo de aproximativ 8 ani. nu am inteles de ce instanta nu i-a cerut o dovada a veniturilor, multumindu-se cu acea declaratie. #-o
avand in vedere ca veniturile mele sunt modice iar nevoile copilului tot mai mari, as dori sa aflu cum pot, legal, sa-l "conving" pe fostul sot sa plateasca o pensie alimentara conforma cu venituirile sale reale :(
multumesc mult
astept sfaturi
Daca formulati o cerere de majorare a cuantumului pensiei de intretinere, aveti posibilitatea sa-l chemati la interogatoriu sau sa faceti dovezi ca desfasoara o activitate aducatoare de venituri i n strainatate. Puteti solicita instantei sprijin in acest sens
am solicitat asta instantei in urma cu 2 ani, dar contrar asteptarilor, nu am primit sprijin, deoarece instanta a refuzat cererea mea de a solicita direct din austria dovada veniturilor pe care fostul sot le realizeaza.
si mi se pare putin injusta decizia instantei atat timp cat el declara de 5 ani ca nu are venituri, declaratii evident false.
Clarificare
zahioan
Buna ziua. As dori sa primesc un sfat pentru clarificarea situatiei cu care ma confrunt si anume:
L-am chemat in fata instantei pe fostul sot pentru majorarea ... (vezi toată discuția)