avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1019 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... actualizare pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

actualizare pensie alimentara

de 5 ani fostul sot se eschiveaza de la o plata a pensiei alimentare conforme cu venitul lui pe motiv ca nu are venit (dovedit doar prin o declaratie personala). mentionez ca el lucreaza in strainatate inca din perioada casatoriei si este angajat acolo de aproximativ 8 ani. nu am inteles de ce instanta nu i-a cerut o dovada a veniturilor, multumindu-se cu acea declaratie. #-o
avand in vedere ca veniturile mele sunt modice iar nevoile copilului tot mai mari, as dori sa aflu cum pot, legal, sa-l "conving" pe fostul sot sa plateasca o pensie alimentara conforma cu venituirile sale reale :(
multumesc mult
astept sfaturi
Cel mai recent răspuns: maria mare , utilizator 08:08, 29 Octombrie 2008
Daca formulati o cerere de majorare a cuantumului pensiei de intretinere, aveti posibilitatea sa-l chemati la interogatoriu sau sa faceti dovezi ca desfasoara o activitate aducatoare de venituri i n strainatate. Puteti solicita instantei sprijin in acest sens
am solicitat asta instantei in urma cu 2 ani, dar contrar asteptarilor, nu am primit sprijin, deoarece instanta a refuzat cererea mea de a solicita direct din austria dovada veniturilor pe care fostul sot le realizeaza.
si mi se pare putin injusta decizia instantei atat timp cat el declara de 5 ani ca nu are venituri, declaratii evident false.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Majorare pensie intretinere tiva tiva As vrea sa imi spuneti cum pot proceda in urmatoarea situatie: L-am dat in judecata pe tatal copilului meu-minor (rezultat din casatoria noastra, desfacuta ... (vezi toată discuția)
Pentru pensie alimentara marturia mincinoasa se pedepseste? cristina1712ct cristina1712ct Buna ziua as dorii sa ma ajutati cu un sfat .Prin hotarire judecatoareasca fostul sot a fost obligat la plata unei pensii alimentare in procent de 20% din ... (vezi toată discuția)
Clarificare zahioan zahioan Buna ziua. As dori sa primesc un sfat pentru clarificarea situatiei cu care ma confrunt si anume: L-am chemat in fata instantei pe fostul sot pentru majorarea ... (vezi toată discuția)